Διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ προτείνει ο Νίκος Τζώρτζογλου

Πρόεδρο και διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ προτείνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου.

Ο έμπειρος παράγοντας τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες και συμπορεύσεις εν όψει των εκλογών στην Ομοσπονδία στις 23 Νοεμβρίου, καθώς σήμερα στο ποδόσφαιρο υπάρχει τοξικό περιβάλλον και μία εμπόλεμη κατάσταση, στην οποία θα πρέπει να γίνει μία “από κοινού ανακωχή” για το καλό του αθλήματος.

Στην επιστολή του ο Νίκος Τζώρτζογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε μια εβδομάδα, στις 9 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένη η Γενική συνέλευση της ΕΠΟ στην Πάτρα. Θα είμαστε όλοι εκεί…69 ποδοσφαιρικοί φορείς. Ενώσεις – Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο -Επαγγελματικό ποδόσφαιρο Super League 1, Super League 2 και Football League. Θα είναι φυσικά παρούσες η ΕΠΟ και η FIFA με την UEFA.

Ίσως έχουμε μια ακόμα ευκαιρία, έστω με ελάχιστες τις ελπίδες πριν πάμε στις εκλογές για να υπάρξουν ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΕΙΣ από όλους… Τι λέμε εμείς; Κατ’ αρχήν θα προτείναμε να προσκληθεί και η Πολιτεία σε αυτήν την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Ο υφυπουργός αθλητισμού ο κ. Αυγενάκης να βρίσκεται εκεί, να μας ακούσει όλους και να τον ακούσουμε όλοι πρόσωπο με πρόσωπο… Άλλωστε οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που εδώ και καιρό το Υφυπουργείο αναλαμβάνει, μας αφορούν ΑΜΕΣΑ και ίσως μας θίγουν κιόλας…

Συνάδελφοι στις 23 Νοεμβρίου ως γνωστόν θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ (αν όλα πάνε καλά). Η ΕΠΣ Ηρακλείου και εγώ προσωπικά προτείνουμε σε μια ΥΣΤΑΤΗ προσπάθειά μας, στο περιθώριο αυτής της Γενικής Συνέλευσης και σε αυτές τις κρίσιμες για το ποδόσφαιρο ώρες, σε αυτό το τοξικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, σε αυτή την θολούρα, σε αυτήν την εμπόλεμη μεταξύ των “μεγάλων” αλλά και μεταξύ υφυπουργού και ΕΠΟ κατάσταση, να κηρύξουμε ΟΛΟΙ μια “ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΩΧΗ” έστω για λίγο και να εξαντλήσουμε, τις προσπάθειες που εδώ και καιρό γίνονται για να υπάρξουν ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΕΙΣ από όλους “μικρούς και “μεγάλους” που θα φέρουν:

1.Πρόεδρο ΕΠΟ κοινής αποδοχής.

2.Διοικητικό σχήμα επίσης κοινής αποδοχής που θα προκύψει από μία ισότιμη μεταξύ όλων εκπροσώπηση στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία ανεπηρέαστη και χωρίς εξαρτήσεις να καταφέρει την ανάδυση από το τέλμα της τοξικότητας και της ανυποληψίας και τη σταδιακή επαναφορά του ποδοσφαίρου μας σε τροχιά πραγματικής εξυγίανσης.

Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευκαιρία. Η ώρα ευθύνης είναι για όλους, για τις ΠΑΕ τις μεγάλες, τις μικρομεσαίες, για τις Ενώσεις, για τις ερασιτεχνικές ομάδες, για τους φιλάθλους, για το οπαδικό κίνημα, για τον αθλητικό τύπο, αλλά κυρίως για την κυβέρνηση που αυτή τη φορά ο αποφασιστικός πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλει και μπορεί.

Επιτέλους, ας καταλάβουμε όλοι και κυρίως ας το καταλάβουν οι “μεγάλοι” ότι το όφελος του πρωταγωνιστή, είτε οικονομικό είναι, είτε ηθικό είναι, το αντίκρισμά του έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και ανατροφοδοτούμενο αντίκρισμα μόνο όταν κατακτιέται μέσα σε ένα αγωνιστικό περιβάλλον υγιές, κι απέναντι σε άξιους και ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος και δεν ελπίζω πολλά σε αυτή την πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου, σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο όμως ίσως είναι το μόνο ρεαλιστικό βήμα και η μοναδική γεννήτρια παραγωγής ελπίδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω διαβάσει και έχω μάθει ότι… «Την ελπίδα τη φτιάχνεις με όση απελπισία σου ‘χει απομείνει». Ραντεβού στις 9 Οκτωβρίου στην Πάτρα… Θα τα πούμε εκεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα