Δίωξη τέλος για Αβραάμ, Μενδρινό, Τραυλό και Γιάννη Παπαδόπουλο

Ακόμη 30 κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο “Koriopolis”, έπαψαν να διώκονται, καθώς παραγράφηκε η σε βάρος τους κατηγορία του «παράνομου στοιχηματισμού».

Την 1η Μαρτίου 2018, μετά από επτά χρόνια δηλαδή από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο για στημένους αγώνες της περιόδου 2008-11, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε αποφάσεις για τους 84 κατηγορούμενους της υπόθεσης. Από αυτούς είχαν απαλλαγεί οι 28. Σήμερα κι ενώ εκκρεμούν οι εφέσεις των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αθωώθηκαν ακόμη 30.

Πλέον η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται για 26 πρόσωπα, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων Σταύρου Γεωργόπουλου και Κίμωνα Ευαγγελάτου, να ισχύσει ο επιεικέστερος νόμος, κάτι που σημαίνει ότι το αδίκημα του «παράνομου στοιχηματισμού» δεν υφίσταται για 30 κατηγορούμενους οι οποίοι είναι πλέον αθώοι, αφού δεν αντιμετώπιζαν άλλη κατηγορία. Το αίτημα είχε υποβληθεί και σε πρώτο βαθμό, αλλά παρά την θετική εισήγηση που υπήρχε από τον Εισαγγελέα, το δικαστήριο το απέρριψε. Οι δικηγόροι επανέφεραν το θέμα στο Πενταμελές Εφετείο και πέτυχαν την παραγραφή του αξιόποινου της συγκεκριμένης πράξης.

Αθώοι με βάση τη σημερινή απόφαση είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή. Επίσης ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ Γιάννης Παπαδόπουλος, ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Τόρης και οι Γιώργος Γεωργόπουλος, Άνθιμος Καραμανίδης, Λουκάς Καραμάνης, Νεοκλής Θεοχαρίδης, Κώστας Θεοχαρίδης, Διονύσης Κοτίνης, Τάσος Θάνος, Μάρκος Θεόσογλου, Χρυσόστομος Ζέρβας, Νικ. Μουδάτσος, Γιώργος Γανάτος, Σ. Κουγιουμτσίδης, Βασίλης Μημίδης, Λ. Καραμανίδης, Κων. Νεοχωρίτης, Κων. Μαυρόπουλος, Νικ. Χίλης, Χρ. Γούτας, Ευαγ. Μανώλης, Νικ. Ηρακλής, Γιάννης Τσιγιάννης, Πολυχρόνης Πάσσαρης, Λουκάς Αποστολίδης, Γιώργος Πράττος και Γιώργος Βαρούτσικος.

Η συγκεκριμένη κατηγορία του παράνομου στοιχηματισμού, ΔΕΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ πλέον και τους Γιώργο Τσακογιάννη, Βασίλη Καρακούλια, Ανδρέα Δημόπουλο, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκο, Θανάση Ντότση, Νίκο Χάλκο, Μιχάλη Νικολόπουλο, Νίκο Παντέλη, Γιώργο Πουλόπουλο, Στάθη Προβατίδη, Πέτρο Ρουτζιέρη, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλο Δήμου, Θύμιο Σιδηρόπουλο, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου και Γιώργο Τσεκερίδη.

Σε πρώτο βαθμό ως γνωστόν η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη με συνολική ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και 10 μήνες. Ποινή κάθειρξης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη επιβλήθηκε ακόμη στους Βασίλη Καρακούλια (7 χρόνια και 2 μήνες), Ανδρέα Δημόπουλο (8 χρόνια και 2 μήνες), Δημήτρη Ζαβαντία (7 χρόνια και 2 μήνες), Βασίλη Γεωρτσιάκο (8 χρόνια και 2 μήνες), Θανάση Ντότση (7 χρόνια και 2 μήνες), Μάκη Σιδηρόπουλο (7 χρόνια), Μιχάλη Τζιβελέκη (6 χρόνια και 2 μήνες), Μαρία Βυθοπούλου (6 χρόνια και 2 μήνες) και Γιώργο Τσεκερίδη (7 χρόνια και 2 μήνες). Κανείς από τους 10 δεν κρατείται μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, όμως τους έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ο τέως ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Β., Αχ. Μπέος, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα για τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γ. Τσακογιάννης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και δέκα μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι αγώνες που φέρεται να επηρέασε είναι: Πόντιοι Κατερίνης – Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Εθνικός.

Στον τέως πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4.

Στον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης Γιώργο Μποροβήλο και στον εκ των μεγαλομετόχων της ίδιας ΠΑΕ, Δημήτρη Μπάκο, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου.

Στους ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κώστα Μενδρινό είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Στον προπονητή Νίκο Παντέλη είχε επιβληθεί τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο είχε επιβληθεί τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, Ηλιούπολη – Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Στον μάνατζερ ποδοσφαιριστών Άγγελο Τραυλό είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Σε πρώτο βαθμό αθώοι είχαν κριθεί 26 κατηγορούμενοι. Μεταξύ άλλων, οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα