Διπλό χτύπημα εισφορών για τα μπλοκάκια

Διπλό χτύπημα εισφορών από τον Δεκέμβριο για όσους παράλληλα απασχολούμενους και αμειβόμενους με μπλοκάκι δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015.

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες πως ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου  θα αναρτηθούν τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Σύμφωνα πάλι με τον ΕΦΚΑ, έως την Παρασκευή  7 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν και οι  τρέχουσες εισφορές όλων των μη μισθωτών για το μήνα Οκτώβριο.

Έτσι, για όσους παράλληλα αυτοαπασχολούμενους και “μπλοκάκηδες” προκύψει χρεωστικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση των περσινών εισφορών ,θα έχουν να πληρώσουν και την τρέχουσα εισφορά αλλά και την πρώτη δόση των αναδρομικών  .

Χρεωστικό υπόλοιπο βέβαια προς πληρωμή  θα προκύψει για όποιον  δήλωσε το 2016 υψηλότερο εισόδημα σε σχέση με το 2015 και είχε καταβάλλει το 2017 αναλογικά λιγότερες εισφορές από εκείνες που θα έπρεπε. Η εξόφληση του ποσού που θα προκύψει θα γίνει σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

 

Διαβάστε επίσης