ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ – Πάνος Γαληνός: «Ρούχο στην πλάτη»

Σε στίχους Γιάννη Πάριου και μουσική Χάρη Βαρθακούρη

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου μεγαλώνοντας αγάπησε τη μουσική και την έκανε τρόπο ζωής, μη διαχωρίζοντάς τη σε διάφορα είδη.

Λαϊκό, pop, μοντέρνο… δεν έχουν σύνορα για εκείνον που μπορεί και τραγουδά τα πάντα, κάνοντας το δισκογραφικό του ντεμπούτο το 2010, με τα «Ανώνυμα» και «Ιερά Οδός», αλλά και το «Παράλληλες Γραμμές», σε συνεργασία με τους T.D.S., όπως και το «Θέλω να ζήσω τα όνειρά μου» με τον ράπερ Mista Kenny, Έλληνα στην καταγωγή που ζει και δραστηριοποιείται στην Αγγλία.

Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το τραγούδι με τίτλο «Το Παιδικό μου όνειρο», ενώ το 2012 συνεργάζεται με την ανερχόμενη Κύπρια τραγουδίστρια Χριστίνα Στυλιανού στο τραγούδι «Εγώ κι Εσύ» και «Έλα χαμογέλα». Κάπου εκεί έρχεται η συνεργασία του με τον έναν από τους δύο αγαπημένους του καλλιτέχνες, τον Χρήστο Δάντη, με το «Άστο να τελειώσει», σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους του Νίκου Σαρρή.

Με τον Γιάννη Πάριο

Και η συνεργασία «έδεσε», καθώς ο Πάνος Γαληνός κάνει «Το παιδικό του όνειρο» πραγματικότητα με την κυκλοφορία του ομότιτλου album του με 10 τραγούδια, τη μουσική των οποίων στα περισσότερα υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής, ο Χρήστος Δάντης και ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής. Στους στίχους συναντάμε τον Νίκο Σαρρή, τον Χρήστο Δροσουλάκη, τον Δημήτρη Σαρρή, τον Γιώργο Γαληνό, τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή αλλά και τον ίδιο.

Το 2014 τον βρίσκουμε σε ροκ συνεργασίες, αλλά και σε λαϊκά ακούσματα, όπως το «Εξ Επαφής» και το «Φύγε Μακριά». Η διαδρομή του μεθοδική, μελωδική και διαρκώς ανοδική.

Με τον Χάρη Βαρθακούρη

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι σε συνεργασία τον έτερο αγαπημένο του καλλιτέχνη, αφού ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής Γιάννης Πάριος –περί ου ο λόγος– του εμπιστεύεται τους στίχους του και ο Χάρης Βαρθακούρης τη μουσική του. Τίτλος: «Ρούχο στην πλάτη». Ένα ζεϊμπέκικο ερωτικό, μελωδικό και στιχουργικά ξεχωριστό, που και μόνο τα ονόματα των δύο δημιουργών αποτελούν εγγύηση για μια δυνατή επιτυχία… Πόσω μάλλον όταν δίπλα τους ακουμπάει μια τόσο ζεστή φωνή…

Διαβάστε επίσης