Δώνης: «Ο Παναθηναϊκός διέπρεψε στην Ευρώπη όταν είχε Έλληνες»

Sports Παρασκήνια

Στα πολύ δύσκολα χρόνια του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Δώνης τον κράτησε όρθιο. Με πιτσιρίκια από την Ελλάδα τα οποία, αν συνέχιζε το έργο του, θα μπορούσαν με τις κατάλληλες προσθήκες να κάνουν ξανά τον σύλλογο μεγάλο.

«Η οικονομική σταθερότητα παίζει ρόλο και έχει να κάνει με το μπάτζετ που έχεις. Είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε προπονητές, καθώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επιτυχίες με ελληνικό κορμό σε όλη του την ιστορία. Είδαμε ότι στα τελευταία ματς δεν έχει Έλληνες και αυτό με στενοχωρεί», επεσήμανε ο Γιώργος Δώνης βλέποντας τον Παναθηναϊκό τού σήμερα.

Αναμφισβήτητα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι εργασιομανής. Έχει ικανότητες. Ωστόσο ίσως δεν μπει ποτέ στο πνεύμα του Παναθηναϊκού. Να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να έχει Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα του. Ο επαγγελματισμός σίγουρα παίζει πρωτεύοντα ρόλο, αλλά χρειάζεται και ψυχή για να βάλεις τον πήχη ψηλά. Οι μικροί του Δώνη ήξεραν σε ποια ομάδα έπαιζαν. Με το «τριφύλλι» στο στήθος ένιωθαν το βάρος της φανέλας. Και μπορεί σήμερα πολλοί παίκτες να είναι ικανότεροι. Δεν αρκεί όμως αυτό προκειμένου να έλθουν οι μεγάλες επιτυχίες. Ειδικά στην Ευρώπη, για το εισιτήριο της οποίας ο Γιώργος Δώνης θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει με τον Άρη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα