«Δωράκι» γενεθλίων στον Αλέξη οι προφυλακίσεις;

Καταγγελίες Αγγελή ότι υπήρχε ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ(!!!) των Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου παραμονές των εκλογών, για δήθεν εμπλοκή τους στην υπόθεση της Νovartis

Όταν τον Σεπτέμβρη του 2019 η Νέα Δημοκρατία εισηγήθηκε τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis, άφησε έξω από το κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση πάρθηκε διότι, όπως φέρεται να εξήγησε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκείνος δεν στέλνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στα δικαστήρια, καθότι «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».

Τα έφερε, όμως, έτσι η ρημάδα η τύχη, που ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, είχε κι άλλα να… ξεφουρνίσει! Όπως κυκλοφόρησε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ο Γ. Αγγελής πέρασε άλλη μία βόλτα από το γραφείο του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελου Ζαχαρή, και στη συμπληρωματική εξέτασή του είπε πράματα και θάματα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αγγελής κατήγγειλε την ύπαρξη ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ(!!!) του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου για δήθεν εμπλοκή τους στην υπόθεση της Νovartis, το οποίο θα ετίθετο σε εφαρμογή παραμονές των εκλογών.

Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο Γιάννης Αγγελής επικαλέστηκε συζητήσεις που ισχυρίστηκε ότι είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και την τότε γενική επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου. Για όσους, δε, προτρέξουν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά του, ο Αγγελής δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τις δύο κυρίες.

Έστω κι έτσι, τα λόγια του κ. Αγγελή δεν αποτελούν αποδείξεις. Είναι ωστόσο σοβαρές ενδείξεις ότι δεν μπορεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη (σ.σ. η εισαγγελέας Διαφθοράς ως εκ της θέσεώς της έχει δικαίωμα να διατάξει προφυλακίσεις) να έκαναν τέτοιες αλχημείες στην πίσω «αυλή» του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός πια αν όντως ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα και ο Μίμης τού το φύλαγε έκπληξη για τις 28 Ιουλίου που ο Αλέξης έχει τα γενέθλιά του…

Διαβάστε επίσης