Δωρεάν φρούτα, λαχανικά και άλλα αγαθά στα σχολεία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης βρέθηκε στο 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, όπου σήμερα ξεκίνησε η διανομή τριών κιλών πορτοκαλιών σε κάθε παιδί στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων.

Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού προγράμματος με επιπλέον προϊόντα όπως γιαούρτι και μέλι, αλλά και την αύξηση του προϋπολογισμού του, που σήμερα είναι 3,5 εκατ. ευρώ, από την επόμενη χρονιά. Όπως τόνισε, στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη, που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά είναι πολύ καλύτερη από την εκ των υστέρων θεραπεία, δηλαδή «να προλάβουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας των νέων που εξελίσσεται σε μάστιγα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα φέτος αφορά διανομή φρουτοσαλάτας, μήλων, πορτοκαλιών και τετραδίων, που διανέμονται σε 1500 δημοτικά σχολεία και συμμετέχουν 281.000 μαθητές. Από τα μέσα Απριλίου μέχρι και σήμερα έχουν διανεμηθεί 4.226.000 μερίδες πορτοκαλιών, το 68% της συνολικής ποσότητας, 2.652.000 μερίδες μήλων, το 42% της συνολικής ποσότητας και 2.326.000 μερίδες φρουτοσαλάτας, το 82% της συνολικής ποσότητας.

 

Διαβάστε επίσης