«Δωροδοκία» νιόπαντρων στην Ιταλία

Οι νεόνυμφοι δεν έχουν παρά να προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά εξόδων για τον γάμο και εν συνεχεία θα τους επιστραφεί το ποσό των €2.000

Έναν δελεαστικό για τους ωφελούμενους τρόπο να ευχηθεί «βίον ανθόσπαρτον» και να τους κάνει να την επιλέξουν ως τόπο τέλεσης του μυστηρίου επέλεξε η αυτοδιοικητική αρχή της περιφέρειας του Λάτσιο στη γειτονική Ιταλία.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε Ιταλούς αλλά και ξένους υπηκόους που έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 θα παντρευτούν ή θα συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης στην ευρύτερη περιοχή και ανεξαρτήτως αν ο γάμος γίνει, π.χ., σε ένα κάστρο στη Ρώμη ή σε μία παραλία. Οι νεόνυμφοι δεν έχουν παρά να προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά εξόδων για τον γάμο (σ.σ. μέχρι πέντε αποδείξεις) και εν συνεχεία θα τους επιστραφεί το ποσό των €2.000.

Όπως εξηγεί ο περιφερειάρχης του Λάτσιο, Νικόλα Ζινγκαρέτι, η πρωτοβουλία για την οποία θα διατεθούν συνολικά 10 εκατ. ευρώ πάρθηκε με σκοπό τη στήριξη του κλάδου των διοργανωτών γαμήλιων δεξιώσεων που επλήγη βάναυσα από την οικονομική κρίση που «γέννησε» η πανδημία, αλλά και την τόνωση της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, ποντάροντας στο φυσικό κάλλος και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Άλλωστε η περιφέρεια του Λάτσιο δεν είναι γνωστή μόνο για την ποδοσφαιρική ομάδα της, αλλά φημίζεται κυρίως για τους θησαυρούς της Ρώμης, για μια σειρά μεσαιωνικών πόλεων της περιοχής, καθώς και για το εθνικό πάρκο Τσιρτσέο, το οποίο έχει δημιουργηθεί παράκτια και είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από όταν ξεκίνησε η επέλαση της Covid-19, το 2020, το Λάτσιο επέλεξαν για τον γάμο τους 9.000 ζευγάρια, ενώ μόνο το 2019 παντρεύτηκαν εκεί περισσότερα από 15.000. Μεταξύ των πιο διάσημων γάμων που έχουν γίνει στην περιοχή ήταν του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς, οι οποίοι παντρεύτηκαν στο κάστρο Orsini-Odescalchi στη Λίμνη Μπρατσάνο, το 2006.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα