Δούρου για Μάτι και Μάνδρα: “Έχω ένα συναίσθημα θλίψης που δεν θα με αφήσει ποτέ”

Είπε σε συνέντευξή της η περιφερειάρχης Αττικής αναφερόμενη στις δύο φονικές καταστροφές της χώρας μας

«Υπάρχει ένα συνεχές συναίσθημα θλίψης που δεν μ’ άφησε και δεν νομίζω να με αφήσει ποτέ», ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο Euronews, όταν ρωτήθηκε για τις δύο τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι.

«Δεν περιγράφεται με λόγια» συνέχισε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας στο γεγονός αυτό και «την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των συνυποψηφίων» της «να εκμεταλλευτούν τους θανάτους και την καταστροφή προκειμένου να φέρουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην κάλπη».

«Δεν θέλω να κριθώ από την εμπειρία των 4,5 ετών, θέλω να κριθώ από τα έργα όπως αυτό εδώ», λέει από τον χώρο του Φαληρικού Όρμου, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Έργο, συνεχίζει, για το οποίο «είμαστε υπερήφανοι καθώς επί 14 χρόνια ήταν στα εγκαταλελειμμένα ολυμπιακά ακίνητα και πάνω από 45 χρόνια απέκλειε τους συμπολίτες μας από το παράλιο αττικό μέτωπο».

Αναφερόμενη στους συνυποψηφίους της, η Ρένα Δούρου σημειώνει ότι οι ίδιοι «έχουν υπάρξει στην αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια. Όμως εμετρήθησαν, και βγήκαν λιποβαρείς. Γι’ αυτό όσον αφορά τον κ. Σγουρό, δεν του ανανέωσε ο λαός της την εντολή και να δούμε αν θα τη δώσει σε έναν άνθρωπο ο οποίος από υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων που ήθελε να γίνει, ύστερα από 12 χρόνια δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εσωτερικό κομματικό εκβιασμό στη ΝΔ, προέκυψε υποψήφιος περιφερειάρχης».

Σε ερώτηση για ποιο από τα έργα της, αισθάνεται υπερήφανη, η περιφερειάρχης υπέδειξε τον Φαληρικό Όρμο, την υδροδότηση της Αίγινας, την Ηετιώνεια Πύλη, τα 40 εκατομμύρια στα δημόσια νοσοκομεία. «Όμως, ιδιαίτερη αξία για μένα», πρόσθεσε, «έχει η αγκαλιά των παιδιών στα προνοιακά ιδρύματα είτε για νοητική στέρηση είτε για κινητικά προβλήματα, καθώς τα 4,5 έτη, η Περιφέρεια αύξησε από τον προϋπολογισμό της το ποσοστό της χρηματοδότησης».

Στα έργα που χρήζουν επείγουσας λύσης η περιφερειάρχης ενέταξε την έγκριση χρηματοδότησης 12 πολεοδομικών μελετών στην Ανατολική Αττική, όπως στον δήμο Λαυρεωτικής, «προκειμένου να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις παγίδες θανάτου σαν και αυτή που είδαμε στο Μάτι», στα Προσφυγικά, στην οικονομία και τον πολιτισμό, στον στρατηγικό σχεδιασμό που αφορά περιοχές όπως το Αιγάλεω και την Κηφισιά, τα Αντικύθηρα και το Μενίδι και έχει να κάνει και με την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον θεσμό της δημοκρατίας στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Εγώ ασχολούμαι με τα κοινά, με τίμησαν οι συμπολίτες μου να γίνω περιφερειάρχης, το πρόβλημά μου δεν είναι να γαντζωθώ στην καρέκλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι θα είναι επικίνδυνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι τυμβωρύχησαν επί των νεκρών, να πάρουν τα ηνία των ζωών μας στα χέρια τους», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη προβοκάτσια σε βάρος της με τα χλευαστικά ομαδικά μηνύματα που στάλθηκαν από δήθεν λογαριασμό της στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής, τονίζοντας «Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτό είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα».

Τέλος, σε ερώτηση τι μπορεί να κάνει ο εκάστοτε περιφερειάρχης ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί ξανά παρόμοια τραγωδία, η περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν είναι δουλειά του περιφερειάρχη. Αυτό είναι δουλειά της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό συμβάλλαμε στον εθνικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της πολιτικής προστασίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα