Όταν ο Δραγασάκης «διαστρέβλωσε» τον… Δραγασάκη!

«Δεν είπα ότι θα γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» λέει τώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Την κλασική θεωρία ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του επιστράτευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για να απαντήσει στη σκόνη που σηκώθηκε αναφορικά με το ενδεχόμενο να χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, εξηγεί ότι εκείνος το μόνο που έκανε προ ημερών ήταν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, ισχυριζόμενος ότι «ποτέ δεν δήλωσα ότι θα γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση».

Το θέμα είναι πάντως ότι ο Γιάννης Δραγασάκης με έναν περίεργο τρόπο κατάφερε να διαστρεβλώσει τελικά εκείνος τον εαυτό του.

Διότι την περασμένη Πέμπτη (31/1) από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια, προσθέτοντας:

«Δεν υπάρχει κάποιο manual βάσει του οποίου μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας γιατί από μια κίνηση λάθος μπορεί να χρειαστεί οι τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά τα νέα κεφαλαία να κληθούν πάλι να τα βάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Επί της ουσίας, δηλαδή, ο κ. Δραγασάκης αφενός δεν είπε ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση –όπως όμως και κανένα ΜΜΕ δεν αναμετέδωσε την ατάκα του ως βεβαιότητα–, αλλά ότι ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ μία λάθος κίνηση να οδηγήσει σε νέα ανακεφαλαιοποίηση. Σε απλά ελληνικά δηλαδή «Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης».

Αφετέρου, μένει να απαντηθεί από τον (και) υπουργό Οικονομίας ποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους; Διότι αν δεν απατόμαστε, στην κυβέρνηση βρίσκεται το κόμμα του, οπότε είτε με manual είτε χωρίς το καμπανάκι χτυπάει για τον ίδιο και τους υφισταμένους του που έχουν την πολιτική ευθύνη να μην ξαναπέσουν στα βράχια οι τράπεζες

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι τα «κόκκινα» δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 82 δισ. ευρώ, η ελληνική δέσμευση προς τις εποπτικές Αρχές είναι αυτά να πέσουν στα περίπου 30 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2021.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε δεν αποκλείεται να δούμε να επιβεβαιώνεται ένα από τα δύο ατυχήματα που –όπως έγραψε πρόσφατα η «Α»– μπορεί να οδηγήσουν άτακτα σε πρόωρες εκλογές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα