Δραματικές εξελίξεις στην Ηλεία: Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Οι άνεμοι "δείχνουν" τα δόντια τους και σιγά - σιγά  ενισχύονται με αποτέλεσμα να χειροτερεύει η κατάσταση ακόμα κι εκεί που οι φλόγες είχαν παρουσιάσει ύφεση

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τη πύρινη λαίλαπα να καίει τα πάντα στο πέρασμα της στην Ηλεία.

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν σε δύο μέτωπα το Κολίρι και το Λαμπέτι, έξω από τον Πύργο με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη.

Οι άνεμοι “δείχνουν” τα δόντια τους και σιγά – σιγά  ενισχύονται με αποτέλεσμα να χειροτερεύει η κατάσταση ακόμα κι εκεί που οι φλόγες είχαν παρουσιάσει ύφεση.

Όπως μεταδίδει το patrisnews.com, οι φλόγες επίσης πλησιάζουν και τον οικισμό Ροζέικα στον Αμπελώνα ενώ στο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι κοντά στον οικισμό της Νεμούτας και με πορεία να περάσει στο Νομό Αρκαδίας.

Ο ισχυρός άνεμος συνέβαλε στην αναζωπύρωση της φωτιάς στο Κολίρι και οι φλόγες που αυξάνονται  πλησιάζουν απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωρίου.

Σύμφωνα με το ililalive Ενισχυμένες είναι οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με την πυροσβεστική, στην περιοχή του Κολιρίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος η φωτιά από την αναζωπύρωση να κινηθεί προς το χωριό.

Στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε: «Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία. Το συγκεκριμένο μέτωπο κινείται από την περιοχή του Λάλα προς τη γειτονική περιοχή της Νεμούτας και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά διπλανή περιοχή με παρθένα βλάστηση.

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή Μιράκα, αλλά οι φλόγες δεν έχουν κατεύθυνση προς τη γειτονική Αρχαία Ολυμπία, ενώ υπάρχουν και άλλες μικρές εστίες στα περιοχές Χελιδόνι και Κρυονέρι».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι «υπάρχουν εστίες στις περιοχές Κολίρι και Λαμπέτι, του Δήμου Πύργου», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα συγκεκριμένα σημεία αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα