Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών – Πέντε νεκροί από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο

“Ασφυκτική” είναι η πίεση ασκείται το νοσοκομείο Σερρών με τους νοσούντες από κορωνοϊό που περνούν καθημερινά το κατώφλι στα ΤΕΠ να ξεπερνούν τα 40 άτομα, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη.

Ο αριθμός των κλινών Covid αυξήθηκε εκ νέου φτάνοντας τις 72 εντός νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν επτά για παιδιά και άλλες τέσσερις κλίνες στην Ψυχιατρική.

“Σήμερα Τρίτη νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες και επτά στη ΜΕΘ, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε δυστυχώς πέντε θανάτους, ασθενείς ηλικίας από 54 έως 89 όλοι τους με υποκείμενα νοσήματα, τρεις ανεμβολίαστοι και δύο εμβολιασμένοι”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη σήμερα πήγε εθελοντικά στο Νοσοκομείο να προσφέρει υπηρεσίες παθολόγος ιδιώτης ιατρός, ενώ όσον αφορά τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθούν να υφίστανται, με μεγαλύτερο πρόβλημα ελλείψεων να εντοπίζεται στο νοσηλευτικό προσωπικό αφού ήδη 50 άτομα είναι σε αναστολή, 15 έχουν μακροχρόνιες άδειες και 30 συνταξιοδοτούνται.

Ήδη, έχει σταλεί επικουρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο και γίνονται και μετακινήσεις, μια διαδικασία που συνεχίζεται.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζουν την αυξητική πορεία, που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στο Νοσοκομείο Σερρών τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα