Δραματικό μήνυμα της Μέρκελ: «Κάθε μέρα μετράει»

Εκκληση στους Γερμανούς πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τα ταξίδια τους στο ελάχιστο δυνατό απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια περιορισμού του Covid -19.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού. Κάθε μέρα μετράει », είπε η Merkel στο εβδομαδιαίο μήνυμά της.

Ενώ τα ποσοστά μόλυνσης της Γερμανίας ήταν χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, παρουσίασαν αύξηση ρεκόρ και έφτασαν τα 7.830 κρούσματα το Σάββατο.
σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 33 και ανέρχονται σε 9.767.Η γερμανική πολιτική ηγεσία δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε μία συναινετική απόφαση σχετικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος του ιού ενώ σε πολλές περιπτώσεις δικαστικές αποφάσεις ανατρέπουν τα περιοριστικά μέτρα.
Πολιτικοί και υγειονομικές αρχές ζητούν από τον πληθυσμό να λάβει εθελοντικά μέτρα προστασίας πέρα από όλα όσα ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, της προσωπικής υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης, σημειώνει το Reuters.
«Σας απευθύνω έκκληση: Περιορίστε τις κοινωνικές επαφές, μην πραγματοποιείτε ταξίδια, που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, μείνετε στο σπίτι όπου είναι δυνατόν», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος στο μήνυμά της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα