Δυναμικό comeback του Παπά-Δημήτρη στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού (video)

Δεν σχολίασε το τελεσίγραφο Ιερώνυμου, να φύγει από τον ναό - Τι είπε στους πιστούς

Στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού επέστρεψε ο παπά-Δημήτρης Λουπασάκης κάνοντας κήρυγμα το πρωί της Κυριακής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο παπά-Δημήτρης απευθύνθηκε στους πιστούς ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους και καλώντας τους να προσεύχονται και να αγαπούν τον Σταυρό. «Ένα πράγμα έχω μόνο να σας πω – σας αγαπώ, σας ευχαριστώ– Ο Σταυρός είναι η ζωή μου, η ταφή μου, η ανάστασή μου, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου θα τεθεί για προσκύνημα», είπε, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του και το τελεσίγραφο λίγων ημερών που είχε δώσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, το οποίο έχει ωστόσο λήξει, χωρίς περαιτέρω εξελίξεις.

Δείτε βίντεο:

Σιγή για τον παπα-Δημήτρη από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Το γνωστό -και ανοιχτό- ζήτημα με το παρεκκλήσιο των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, τον εφημέριο παπα-Δημήτρη Λουπασάκη κ.λπ. δεν απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τουλάχιστον επισήμως και σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η ΔΙΣ η οποία συνήλθε την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ασχολήθηκε με μία σειρά άλλων θεμάτων, αλλά χωρίς να εξετάσει ή να λάβει κάποια απόφαση για τη μετάθεση του παπα-Δημήτρη ή οτιδήποτε σχετικό.

Αντιθέτως, τη ΔΙΣ απασχόλησε η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας στη Βουλή, περί δήθεν «μετατροπής των αθηναϊκών σχολείων σε κατηχητικά». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε επί του θέματος δια της ανάγνωσης της από 26/10/2022 επιστολής την οποίαν έχει απευθύνει στον κ. Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μια επιστολή διαμαρτυρίας, μολονότι το ακριβές περιεχόμενό της δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Επ’ αυτού, το ανακοινωθέν της ΔΙΣ αναφέρει ότι «ανεγνώσθη η από 26ης Οκτωβρίου 2022 επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Αξιότιμο κ. Αλέξιο Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με θέμα: «Με τη “βούλα” της Υπουργού Παιδείας και του Δημάρχου Αθηναίων τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά κέντρα της Εκκλησίας» με ρατσιστικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς για «εισβολή του ανορθολογισμού, του σκοταδισμού και του θρησκευτικού προσηλυτισμού στην εκπαίδευση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα