Δύο διακριτές ομάδες εντός του ΚΙΝΑΛ

Μπορεί να σφυρίζουν αδιάφορα στη Χαριλάου Τρικούπη με τα όσα είπε ο Παπανδρέου για την προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά έχουν αναστατωθεί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα εντός του κόμματος

Μπορεί να σφυρίζουν αδιάφορα στη Χαριλάου Τρικούπη με τα όσα είπε ο Παπανδρέου για την προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά έχουν αναστατωθεί.

Μάλιστα, σχολίαζαν το χάσμα που δημιουργείται εντός του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις δύο πρώην πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σημίτης έχει πει «πόσο καλή είναι η έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη» και ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει «για προοδευτικές συμμαχίες και για τον πλούτο ιδεών του κόμματος». Οι δε συνεργάτες της Γεννηματά ισχυρίζονταν ότι «ο Γιώργος θέλει να κάνει ιδεολογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις ως ο φυσικός εκφραστής των προοδευτικών ιδεών».

Σε αυτό που ήταν απόλυτοι ήταν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σημείωναν πως η κα Γεννηματά έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για αυτόνομη πορεία του κόμματος. «Δεν συζητάμε ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Ν.Δ.», δηλώνουν χαρακτηριστικά, ενώ έχει σημασία η υπενθύμιση κορυφαίου συνεργάτη της Φ. Γεννηματά στη στήλη για το εν ψυχρώ άδειασμα της προέδρου του κόμματος στον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου και των συγκεντρώσεων. Όμως θα είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι δεν βλέπουν τους δύο διακριτούς πόλους που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος. Μια σειρά στελεχών, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Κώστας Γείτονας και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ομαλοποίηση σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιστοίχως, στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο Σπύρος Καρανικόλας σημειώνουν ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να ενισχύσει τα μεταρρυθμιστικά του χαρακτηριστικά και να αποκλείσει κάθε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα