Δύο ένοχοι κι ένας αθώος για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη

Δύο βαριές καταδίκες και μία αθώωση αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς και τον τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων τους, στη συμπλοκή στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Το δικαστήριο επιφύλασσε εκ διαμέτρου αντίθετη κρίση από την πρωτοβάθμια για έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Γιώργο Εμερτζίδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για συνέργεια στις δύο εν ψυχρώ δολοφονίες και σήμερα αθωώθηκε για αυτές τις κατηγορίες. Στον Εμερτζίδη επιβλήθηκε μικρή ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στους άλλους δύο βασικούς κατηγορουμένους, Ιωάννη Σαβίδη και Ανδρέα Ποφίδη, ποινή δις ισόβιας και επιπλέον 66 έτη κάθειρξης, ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών και του τραυματισμού των άλλων δύο.

Μαζί με τους τρεις δικάστηκαν και άλλοι εννέα κατηγορούμενοι, οι οποίοι, ανάμεσα τους και ο Εμερτζίδης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από δύο έως οκτώ χρόνια φυλάκισης. Η απόφαση για αθώωση του Εμερτζίδη από την κατηγορία της δολοφονίας, προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των δύο νεκρών αστυνομικών, οι οποίοι μέσα στην κατάμεστη από κόσμο και αστυνομικούς δικαστική αίθουσα περίμεναν να ακούσουν την ετυμηγορία. «Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι, θα τους αθωώσετε κιόλας;», με τις μητέρες των δύο νεκρών να ξεσπούν.

Τέλος, στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη εμπλέκεται και άλλος ένας κατηγορούμενος, ο Βιτάλι Τερσενίδης, ο οποίος φυγοδικεί και η δικογραφία για αυτόν έχει διαχωριστεί.

Διαβάστε επίσης