Δύο κυρίες στη «μηχανή» του μετασχηματισμού της βάζει η Alpha Bank

Η Αναστασία Σακελλαρίου αναλαμβάνει τοποθετήθηκε στη θέση της Chief Transformation Officer (CTO) της τράπεζας και η Φραγκίσκη Μελίσσα αναλαμβάνει καθήκοντα εντεταλμένης γενικής διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού

Δύο γυναικεία γρανάζια στη… μηχανή του στρατηγικού μετασχηματισμού της βάζει η Alpha Bank με τις τοποθετήσεις τής Αναστασίας Σακελλαρίου στη θέση της Chief Transformation Officer (CTO) της τράπεζας και της Φραγκίσκης Μελίσσα στη θέση της εντεταλμένης γενικής διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η μεν πρώτη αναλαμβάνει τη νέα θέση του CTO ως γενική διευθύντρια και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας από τον Απρίλιο του 2020, ενώ η δεύτερη εντάσσεται στον όμιλο αναλαμβάνοντας άμεσα καθήκοντα.

Μιλώντας για την Αν. Σακελλαρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, στάθηκε στην επιτυχημένη πορεία της σε θέσεις υψηλής ευθύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, εκθείασε τα προσόντα που θα της επιτρέψουν –όπως είπε ο κ. Ψάλτης– να συνεργαστεί στενά με τους συναδέλφους της στην Εκτελεστική Επιτροπή, για να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας. Ειδικότερα η κα Σακελλαρίου θα έχει την ευθύνη για τον συνολικό σχεδιασμό του προγράμματος μετασχηματισμού και για τη διασφάλιση ‒μέσω της συνεργασίας της με τους γενικούς διευθυντές της τράπεζας‒ της έγκαιρης υλοποίησης και παρακολούθησης των αντίστοιχων δράσεων.

Αναστασία Σακελλαρίου

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη Φρ. Μελίσσα, ο CEO της Alpha τόνισε ότι διαθέτει πλούσια εμπειρία στην ανάδειξη και ανάπτυξη στελεχών και στον σχεδιασμό προγραμμάτων καινοτομίας, συστατικά που σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη είναι κρίσιμα για την επιδίωξη της Alpha Bank να αναπτύξει μία αξιοκρατική κουλτούρα που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα και θα επικεντρώνεται στην απόδοση.

Η κα Μελίσσα επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει την ευθύνη προσαρμογής των δεξιοτήτων του προσωπικού της Alpha Bank στις απαιτήσεις του στρατηγικού σχεδίου που έχει θέσει η διοίκηση. Σύμφωνα, πάντα, με τον Β. Μελίσσα, το γεγονός αυτό προσφέρει νέα οπτική για τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας, με την εκ νέου τοποθέτηση των πελατών της στο επίκεντρο και την εξυπηρέτησή τους με ταχύτερη λήψη αποφάσεων από μέρους της Alpha Bank. Παράλληλη μέριμνα της διοίκησης της συστημικής τράπεζας είναι να προετοιμάσει το προσωπικό για την ψηφιακή εποχή, χωρίς όμως να υπάρχει παρέκκλιση από τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Φραγκίσκη Μελίσσα
Διαβάστε επίσης