Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε ΜΕΘ στη Ρωσία

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν αναπνευστήρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα (24/12) από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα εντατικής θεραπείας για ασθενείς με covid-19 στο Αστραχάν, στη Ρωσία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 10:07 το πρωί τοπική ώρα και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο Αντρέι Χεγκάι, εκπρόσωπος της Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι αρχές πιθανολογούν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν αναπνευστήρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δύο γυναίκες τα θύματα

Ως αποτέλεσμα, δύο γυναίκες ηλικίας 69 και 79 ετών δεν κατάφεραν να βγουν μόνες τους από τον απομονωμένο θάλαμο και πέθαναν από τη φωτιά.

Νωρίτερα, το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων είχε αναφέρει ότι η ηλικία των θυμάτων ήταν 47 και 79 ετών.

«Επί του παρόντος, μια ομάδα έμπειρων ερευνητών και ποινικών ανακριτών εργάζεται στον τόπο του συμβάντος και όλες οι συνθήκες του περιστατικού εξακριβώνονται», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η ανακοίνωση.

Πολλά τα δυστυχήματα στη Ρωσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα σε νοσοκομεία της Ρωσίας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο από τη θραύση σωλήνα οξυγόνου σε νοσοκομείο του Βλαντικαβκάζ.

Επίσης, τον Ιούνιο τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Ριαζάν, εξαιτίας ενός ελαττωματικού αναπνευστήρα ενώ άλλοι επτά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε νοσοκομεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης τον Μάιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα