Δυσάρεστα νέα για Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα

Παρά το γεγονός ότι στις 20 Μαρτίου η Super League είχε αποφασίσει να εξετάσει τους φακέλους για τις αδειοδοτήσεις μετά τη λήξη των play-off, η διαδικασία θα ξεκινήσει εσπευσμένα από σήμερα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να δηλωθούν από την ΕΠΟ οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν τηρούνταν τελικά ο αρχικός προγραμματισμός οι ημερομηνίες θα τραβούσαν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, με τις καταληκτικές διορίες της UEFA να έχουν περάσει προ πολλού.

Τα ερωτηματικά βέβαια που προκύπτουν είναι εύλογα αφού σε αυτή την περίπτωση και εφόσον οι ημερομηνίες ήταν από πριν γνωστές, δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Super League για το πότε θα εξεταστούν οι φάκελοι.

Οι επίφοβες ομάδες σχετικά με την εξασφάλιση της άδειας είναι λίγο-πολύ γνωστές, αλλά το ζευγάρι Παναθηναϊκού – ΠΑΣ Γιάννινα συγκεντρώνει τα βλέμματα καθώς διακυβεύεται μια θέση στην Ευρώπη. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η περίπτωση του Άρη που έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και στο άρθρο 99, ο Πανιώνιος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρει ούτε φέτος να αδειοδοτηθεί (είναι άλλωστε κάτι που παραδέχονται και οι διοικούντες του συλλόγου), ενώ στο 50-50 είναι οι πιθανότητες του ΟΦΗ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όλα αναμένονται να κριθούν οριστικά στην Επιτροπή Εφέσεων αφού είναι σίγουρο ότι όσες ΠΑΕ δεν πάρουν το “πράσινο” φως από την πρωτοβάθμια Επιτροπή θα καταθέσουν έφεση.


Στην ΕΠΟ ο Γ. Αλαφούζος, Γ. Χριστοβασίλης, Μ. Πουλινάκης

Το «παρών» στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για το θέμα των αδειοδοτήσεων, έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» παρέστη στην ΕΠΟ για τη διαδικασία της εξέτασης του φακέλου των «πράσινων», ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Η συζήτησε άρχισε από τις 12:30 και παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης αλλά και του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή με τις πρώτες πληροφορίες πάντως να μην είναι ευνοϊκές ούτε για τον Παναθηναϊκό ούτε όμως για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα, όπως διαρρέεται το πρόβλημα και των δύο ΠΑΕ είναι εγγυητική επιστολή, με την επιτροπή να είναι ανένδοτη ώστε να δώσει το “ΟΚ”.

Όσο για τον Άρη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση κενού φακέλου αφού όλα κινούνται γύρω από το άρθρο 99. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι καν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της εξέτασης του φακέλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα