Eπιτροπή Εξομάλυνσης ή Επιτροπή Ανωμαλίας;

Όταν τον Οκτώβριο του 2016 η FIFA, διά στόματος του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αποφάσιζε να διορίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια επιτροπή με τον τίτλο «Επιτροπή Εξομάλυνσης», παρεμβαίνοντας και καταργώντας την ελληνική νομοθεσία –κάτι που μόνο σε «μπανανίες» αφρικανικού τύπου είχε τολμήσει να διορίσει– ακόμη και οι πιο δύσπιστοι πίστεψαν ότι κάτι καλύτερο από την τότε κατάσταση στο ποδόσφαιρο θα γινόταν από την επιτροπή αυτή.

Χρειάστηκαν έξι μήνες για να αντιληφθούν οι πάντες ότι η Επιτροπή Εξομάλυνσης με μεγάλη επιτυχία και χωρίς καθυστέρηση κάθε πρώτη του μηνός εισέπραττε τον παχυλό μισθό της και η δραστηριότητά της ήταν να προχωρήσει σε δύο απολύσεις στελεχών της ΕΠΟ (Παπανικολάου και Υφαντή) –χωρίς καμία κατηγορία και με μεγάλη αποζημίωση– και να διορίσει μία ΚΕΔ, αντίθετα με τις διατάξεις των εν ισχύι νόμων και κανονισμών.

Η δραστηριότητά της «κορυφώθηκε» με τη χθεσινή απόφασή της να ορίσει την έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανάλογα με το ποιος θα προκριθεί μετά τη μάχη των ημιτελικών!!!

Και εξηγούμεθα.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που σέβονται τους θεσμούς, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος έχουν έτοιμο το πλάνο για το Κύπελλο. Πότε θα ξεκινήσει με ποια μορφή θα διεξαχθεί και –το σημαντικότερο– πότε θα γίνει ο τελικός και σε ποιο γήπεδο. Σε κάποιες χώρες όπως η Αγγλία και η Γαλλία οι τελικοί γίνονται στο Γουέμπλεϊ και στο Σταντ ντε Φρανς, αντίστοιχα, δηλαδή τα δύο γήπεδα που παραδοσιακά χρησιμοποιούν οι εθνικές ομάδες. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, όλοι οι τελικοί διεξάγονται στο εθνικό στάδιο της χώρας που κτίστηκε το 1956 και μέχρι σήμερα έχει κρατήσει αυτήν τη μορφή για μουσειακούς λόγους, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα πάρκο. Το γήπεδο αυτό το χρησιμοποιεί η Μπελενένσες και εκεί γίνονται όλοι οι τελικοί βρέξει-χιονίσει.

Στη χώρα της φαιδρός πορτοκαλέας, την Ελλάδα, θα ήταν τεράστια έκπληξη να υπήρχε προγραμματισμός από την αρχή της περιόδου. Θα μου πείτε ότι αυτό δεν συνέβαινε στις καλές εποχές, πώς ήταν δυνατόν να γίνει από την ετοιμόρροπη διοίκηση Γκιρτζίκη πέρυσι τον Αύγουστο; Κι όμως, από τον Οκτώβριο ανέλαβε η Επιτροπή Εξομάλυνσης, προκειμένου να «τρέξουν» όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι εδώ αρχίζει ο καγχασμός. Οι Δρόσος και Σία που ορίστηκαν από τον Κοντονή, γνωστοί χασοδίκες σε όλες τις μεγάλες δίκες (τηλεοπτικές άδειες κ.λπ.), αφενός μεν δεν γνωρίζουν εάν η μπάλα φουσκώνει με αέρα, ή με κάποιο αλογόνο αέριο, ενώ αφετέρου ζήλεψαν τη δόξα του αστυνόμου Σαΐνη και αναζητούν σκάνδαλα.

Όσοι είναι σχετικοί με το αντικείμενο έχουν άλλες δουλειές. Ο Βρύζας να το παίξει καλός με τον Σαββίδη, ο Δέδες να ικανοποιήσει τον Μελισσανίδη, ενώ ο Φιλιππούσης (ο νεόκοπος αριστερός με δεξιές πρακτικές) να ενημερώνει τον Κοντονή.

Και φυσικά ο τελικός του Κυπέλλου είναι άγνωστο πού θα γίνει. Όπως γνωστοποίησαν οι φωστήρες της Επιτροπής Σωτηρίας, αφού συσκέφθηκαν με τον Κοτσοκούμνη στη Λευκωσία, αποφάσισαν να εξεταστούν ως υποψήφια γήπεδα το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το AEL FC Arena και φυσικά το ΟΑΚΑ. Ξεκαθάρισαν ότι εάν προκριθεί η ΑΕΚ ο τελικός δεν θα γίνει στο ΟΑΚΑ.  Προκαλεί εντύπωση γιατί εξαιρέθηκε το «Καραϊσκάκη», το πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας. Προφανώς επειδή οι ειδήμονες περί της μπάλας διοικούντες την ΕΠΟ δεν ποντάρουν στο ενδεχόμενο να υπάρξει τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Η προκήρυξη του Κυπέλλου είναι ασαφής, λόγω της γνωστής κόντρας ΚοντονήΓκιρτζίκη. Έτσι οι πρώην διοικούντες έκαναν λόγο ότι θα αποφασιστεί εάν ο τελικός γίνει στην Ελλάδα, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα μετά από πρόταση του Γκιρτζίκη. Και οι σωτήρες της Επιτροπής Εξομάλυνσης άδραξαν την ευκαιρία και περιμένουν να βγει πρώτα το ζευγάρι και μετά να αποφασίσουν. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να «πουλήσουν» εκδούλευση σε όποιον από τους «4» μεγάλους προκριθεί στον τελικό.

 

 

Μπάχαλο και στη διαιτησία

 

Μετά από έρευνα(;) του εξυγιαντή του κυπριακού ποδοσφαίρου και επίδοξου εξυγιαντή και του ελληνικού, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, διορίστηκαν ως μέλη της ΚΕΔ οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης. Οι εν λόγω κύριοι διατήρησαν στους πίνακες της διαιτησίας τους διαιτητές Γιάχο, Σπάθα και Δημητρόπουλο, χωρίς όμως να τους ορίζουν σε αγώνες.

Όπως ενθυμούμεθα, ο διαιτητής Γιάχος είχε παραλείψει να σφυρίξει το πέναλτι του Μανιάτη –που στον συγκεκριμένο αγώνα λειτούργησε ως ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο– στον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, στον τελικό του Κυπέλλου. Και γι’ αυτό σύμφωνα με διαρροές της ΚΕΔ δεν χρησιμοποιείται. Πέραν του ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η μόνη που θα μπορούσε να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσουν να διαιτητεύουν ή όχι οι παραπάνω διαιτητές, δεν αποφάσισαν για τη μη χρησιμοποίησή τους, εντύπωση προκαλεί η λογική Κουτσοκούμνη και βεβαίως η στάση των στελεχών της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Και αυτό διότι ενώ ο διαιτητής Γιάχος που δεν σημείωσε το πέναλτι του Μανιάτη βρισκόταν σε απόσταση 20 μέτρων από το τέρμα –και γι’ αυτόν τον λόγο δεν χρησιμοποιείται–, ο Τσιρτσώνης που ήταν δίπλα στο δοκάρι και σε απόσταση ενός μέτρου από τον Μανιάτη προήχθη και έγινε αρχιδιαιτητής!!!

Κατά τα λοιπά η Επιτροπή Εξομάλυνσης σέβεται τους νόμους και τους κανονισμούς του Ελληνικού Κράτους και του Καταστατικού. Με αυτή τη λογική ενώ ο Καταστατικό προβλέπει διετή θητεία της ΚΕΔ, ο νομομαθείς κ. Δρόσος υπέγραψε σύμβαση με τους Τσιρτσώνη – Κουκουλάκη με τριετή διάρκεια!!!

Ακόμη, ενώ ο νόμος 2725/99 σαφώς ορίζει ότι «δεν επιτρέπεται η τροποποίηση κανονισμού μεσούσης της περιόδου», τα νομικά ξεφτέρια της ΕΠΟ Δρόσος, Γέροντας και Μπάρτζης τροποποίησαν την ΚΕΔ που από πενταμελής, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας, μετετράπη σε διμελή!!!

Και όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο(;) βλέμμα του συνταγματικού επόπτη του Αθλητισμού, υφυπουργού κ. Γ. Βασιλειάδη.

Υπάρχουν κι άλλα ευτράπελα για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης της ΕΠΟ, από τους επίδοξους εξυγιαντές της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Προς το παρόν, έχουμε μείνει με την απορία σε ποιον αξίζουν τα «εύσημα». Στον κ. Θ. Θεοδωρίδη της UEFA, στον κ. Κ. Κουτσοκούμνη της FIFA ή… στον κ. Ν. Παππά του Μεγάρου Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα