Έφη Αχτσιόγλου για τις ανατιμήσεις: «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει»

Μιλώντας στον FLASH 99,4 η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ "ρίχνει" τα βέλη της στον πρωθυπουργό

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον FLASH 99,4 Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη έκρηξη τιμών στα προϊόντα κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδράνεια.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις και τελικά έφερε ραγδαία μείωση στα εισοδήματα των πολιτών και στην αγοραστική τους δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε ασφάλεια και ζήσαμε μία κατάσταση ακραίας εγκληματικότητας, υποσχέθηκε επιτελικότητα και ζήσαμε την ακραία αναποτελεσματικότητα του κράτους στις φυσικές καταστροφές».

Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι πολιτικά τραυματισμένος και έχει υποστεί φθορά από τη διαχείριση της πανδημίας και των πυρκαγιών, καθώς και από το φιάσκο του πρόσφατου ανασχηματισμού», σχολιάζοντας ότι «όλα γίνονται με επικοινωνιακούς όρους».

«Αμφισβητείται πολύ σοβαρά η αξιοπιστία των λεγομένων του και όσων πρόκειται να τάξει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς το Μεσοπρόθεσμο που συμφώνησε με την ΕΕ όχι απλά δεν περιλαμβάνει νέες φοροελαφρύνσεις, αντιθέτως έχει δεσμευτεί να σταματήσει όλα τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας και τις όποιες φοροελαφρύνσεις εφαρμόστηκαν», επισήμανε. «Αν λέει άλλα έξω και άλλα μέσα, είναι υποκριτικό», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Σχετικά με τις ανατιμήσεις  στα προϊόντα, η ίδια ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει. Η αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η οποία αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα “χαστούκι” για τους πολίτες. Μέσα στην πανδημία, την πτώση του εισοδήματος και την ανεργία έρχεται και η έκρηξη των τιμών», είπε. «Η ιδεοληψία της ΝΔ, πως η αγορά μπορεί να αυτορρυθμίζεται και να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, την οδήγησε σε αδράνεια την οποία πληρώνουν οι πολίτες», επισήμανε.

Τέλος εξήγησε ότι η κυβέρνηση «είχε τα εργαλεία της νομοθετικής παρέμβασης και της παρέμβασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τα οποία δεν αξιοποίησε επειδή σκέφτεται μόνο με όρους ιδιωτικοποιήσεων και λειτουργίας της αγοράς χωρίς κρατική παρέμβαση για την προστασία της κοινωνίας».

«Παρόμοια στάση κράτησε και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, όπου, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς, νομοθέτησε την απόλυτη ελευθερία των τραπεζών και πως αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας νομοθέτησε ευκολότερες απολύσεις», κατάληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα