Ε.Ε.: Άλλος ένας χρόνος κυρώσεων στη Ρωσία ελέω Κριμαίας

Ως και τις 23 Ιουνίου του 2021 η ισχύς των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι Βρυξέλλες στη Μόσχα

Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία είναι ένα αγκάθι που από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα συνεχίζει να πληγώνει τις όχι και τόσο στοργικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όσο μάλιστα το πρόβλημα παραμένει άλυτο, οι Βρυξέλλες επιμένουν να ασκούν πολιτικό-οικονομικό πρέσινγκ στη Μόσχα με την παράταση των κυρώσεων που έχουν εδώ και καιρό επιβληθεί. Το ίδιο συνέβη και 48 ώρες πριν, οπότε και το Συμβούλιο της Ε.Ε. ανακοίνωσε την παράταση για ένα έτος –συγκεκριμένα έως και τις 23 Ιουνίου του 2021– των περιοριστικών μέτρων, απόφαση που από τις 11 Ιουνίου είχε πάρει το ΟΚ των πρεσβευτών των χωρών-μελών της Ένωσης.

Θυμίζεται ότι η Ε.Ε. θεωρεί παράνομη την προσάρτηση της Κριμαίας, «βλέποντας» εσκεμμένη εκ μέρους της Ρωσίας αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, και για τον λόγο αυτό επέβαλε μία σειρά κυρώσεων, όπως διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, περιορισμούς όσον αφορά τις οικονομικές σχέσεις με την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, ακόμη και ατομικά περιοριστικά μέτρα (δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα