Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο Τάκης Αναστόπουλος

Ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊστές της χώρας, ο Τάκης Αναστόπουλος, πολιτικός επιστήμονας έχασε την μάχη με τον καρκίνο στα 71 του χρόνια. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω του χαρακτήρα του, άνθρωπος δημοκρατικός, δυναμικός, με πολυσχιδή δράση, γνήσιος ευρωπαϊστής.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1948 στην Καλαμάτα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Στρασβούργο Πολιτικές Επιστήμες και ειδικεύτηκε στα ευρωπαϊκά θέματα.
Ήταν μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΟΚ στο υπουργείο Συντονισμού (1977-1981). Από το 1981 και για πάνω από τριάντα χρόνια εργάστηκε στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ως ειδικός σε θέματα θεσμικών σχέσεων.

Ο εκλιπών σε φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Μάρτιν Σουλτς

Διατέλεσε Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά στις ευρωεκλογές.
Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης “Πολιτεία 2012”, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Συμμετείχε και στην Επιτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου.

Ανακοίνωση

Για την απώλεια του Τάκη Αναστόπουλου το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  “Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Τάκη Αναστόπουλο. Ιδρυτικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία και του Κινήματος Αλλαγής. Η Δημοκρατική Παράταξη και η Μεσσηνία που τόσο αγάπησε είναι φτωχότερες.  Ο Τάκης υπήρξε οραματιστής της μεγάλης κεντροαριστεράς με αρχές και αξίες. Ένας ευγενής σύντροφος, γεμάτος πίστη στην Ευρωπαϊκή ιδέα και τη σοσιαλδημοκρατία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Διαβάστε επίσης