«Έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά, δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία» υποστηρίζει ο Τζανάκης

«Είναι πολύ καθοριστική αυτή η εβδομάδα. Θα δούμε αν θα έχουμε πρόωρη εκτόνωση του πανδημικού κύματος», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο OPEN ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. 

Ο ίδιος τόνισε πως «αυξήθηκε η συμμετοχή των κρουσμάτων των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Και από Οκτώβρη που άρχισαν οι εκδρομές αυξήθηκε το ποσοστό».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά και πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Κάποια, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μόνο αυτά που νόσησαν το τελευταίο 7ήμερο”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για αυτό δεν θα έπρεπε να ανοίξουν αύριο!» είπε.

«Είναι πολύ καθοριστική αυτή η εβδομάδα. Θα δούμε αν θα έχουμε πρόωρη εκτόνωση του πανδημικού κύματος. Κάτι που θεωρώ δύσκολο», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

«Πιστεύω 23 Ιανουαρίου θα φτάσουμε πάνω από 50.000 κρούσματα και μετά έρχεται εκτόνωση. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών και του ανοίγματος των σχολείων», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Θα δούμε αυτή την εβδομάδα τι θα γίνει στα σχολεία», σχολίασε.  «Δεν μου αρέσει η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων ότι η Omicron είναι ήπια», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα