Έχουμε 70% μεγαλύτερη προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία – Νοσηλεύονται βρέφη

Τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου στο Ρίο κατά το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων

Τρομακτική έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στα παιδιατρικά νοσοκομεία όλης χώρας εξαιτίας του «κοκτέιλ» ιώσεων, γρίπης και κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ακόμη και βρέφη.

«Έχουμε πάρα πολλά παιδιά να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, πολύ περισσότερο τουλάχιστον 60% – 70% προσέλευση μεγαλύτερη από άλλες από εποχές προηγούμενων χρόνων» ανέφερε η παιδίατρος του Νοσοκομείου Ρίου (ΕΡΤ).

Αναφερόμενη στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο του Ρίο ανέφερε ότι τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία στο εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων.

Νοσηλεύουμε βρέφη σε σοβαρή κατάσταση

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τις ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις τρομάζουν.

«Τουλάχιστον 30 παιδιά εισήχθησαν με ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις. Ένα 60% παρουσίαζε γρίπη. Ένα πολύ μικρό ποσοστό παρουσίαζε Covid-19 λοίμωξη και είχαμε και πάρα πολλά παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχουμε πάρα πολλά βρέφη γύρω στο 80%. Η κλινική μας νοσηλεύει αυτή τη στιγμή βρέφη, κάτω των 12 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία μερικά κιόλας είναι σε μέτρια έως και σοβαρή κατάσταση. Έχουμε πνευμονίες, έχουμε μία πληρότητα της κλινικής που αγγίζει το 100%».

Nα μένουν σπίτι τα παιδιά με συμπτώματα

Μιλώντας για το αν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες το προσωπικό του νοσοκομείου, ιδίως αυτή την περίοδο που αυξάνονται οι επισκέπτες, τόνισε ότι το Ρίο «είναι ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο με μεγάλες δυνατότητες τουλάχιστον από πλευράς ιατρικού προσωπικού, μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες».

Όσον αφορά τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς όταν το παιδί τους εμφανίσει υψηλό πυρετό η κ. Βαρβαρήγου σύστησε να επικοινωνούν με τον παιδίατρο του το ταχύτερο δυνατόν αφότου αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα και να κρίνει ο παιδίατρος εάν υπάρχει ανάγκη να το δει ή να πάει στο νοσοκομείο.

«Τα παιδιά που παρουσιάζουν σημεία ίωσης να μένουν στο σπίτι και όχι να πηγαίνουν βόλτα γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει και το ίδιο το παιδί να κολλήσει κάτι άλλο ή να πάθει κάποια επιπλοκή, αλλά κυρίως τα άλλα παιδάκια και οι ευπαθείς ομάδες των ενηλίκων να κολλήσουν την ίωση ή τη μικροβιακή λοίμωξη και να αυξάνεται με αυτό τον τρόπο η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα του πληθυσμού» προσέθεσε η παιδίατρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα