“Έχουμε χρέος στα πάνελ να βγαίνουν οι ήρωες για να γίνονται πρότυπα”

O θάνατος του Γιώργου Μπαλταδώρου, ενός ακόμη πιλότου που σκοτώθηκε υπηρετώντας την πατρίδα, έκανε ολόκληρη την Ελλάδα να κλάψει. 

Με συγκινητικά λόγια – και ακόμα σε ενεστώτα χρόνο – μίλησε για τον αδικοχαμένο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας ο ξάδελφος του 34χρονου σμηναγού.

«Ο Γιώργος, όπως όλα τα παιδιά στην ΠΑ, με το ήθος του, αντιμετωπίζει καθημερινά τις πιέσεις να φυλά τις Θερμοπύλες της Ελλάδας», είπε ο Φ. Κατοίκος, σε συνέντευξή του στο Καλημέρα Ελλάδα.

«Ο Γιώργος ήταν από μια φοβερή οικογένεια, η οποία τώρα τραβάει τον Σταυρό», συμπλήρωσε ο ξάδελφος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως επισήμανε, οι δικοί του άνθρωποι δεν τον αφήνουν μόνο του.

«Είμαστε κοντά του και από την ημέρα που τον θάψαμε του κάνει παρέα η οικογένειά του, οι φίλοι του από τη Μοίρα του, ξενύχτησαν εκεί, στο μνήμα του», είπε χαρακτηριστικά.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι ο τελευταίος που πέφτει σε καιρό ειρήνης”

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι ο τελευταίος που πέφτει σε καιρό ειρήνης», δήλωσε ο ίδιος και υπογράμμισε πως, «φαίνεται σε όλα τα παιδιά, φαίνεται η λεβεντιά, η αγάπη τους, νιώσαμε κι εμείς κι εκείνοι ότι έφυγε ένα κομμάτι από την οικογένειά του».

Αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να μιλήσει δημοσίως, σημείωσε πως «ήταν για να μάθει ο κόσμος τι λεβέντης, τι αετός ήταν ο Γιώργος. Έχουμε χρέος στα πάνελ να βγαίνουν οι ήρωες και οι λεβέντες, για να γίνονται πρότυπα», είπε σχετικά.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα συγκινητικό περιστατικό στο χωριό του, όπου αρκετοί χωριανοί τον πλησίασαν και του είπαν: «Δέκα από εμάς να φεύγαμε, αλλά να έμενε ο Γιώργος πίσω», όπως τόνισε «ήθελαν το πέταγμά του και ένιωθαν περηφάνια. Τώρα θα τον έχουμε μέσα στο μυαλό μας, γιατί δε θα πεθάνει ποτέ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα