«Έχουμε κι άλλα όπλα πριν το lockdown»

Στα νέα μέτρα για τον κορωνοίό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας τα λογικά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ζήτησε να γίνει μία ομαδική προσπάθεια καθώς τα υγειονομικά δεδομένα, όχι μόνο στην Ελλάδα, δυσκολεύουν. «Μία μετά την άλλη μεγάλες χώρες προχωρούν σε τοπικά lockdown» είπε.

Χαρακτήρισε, δε, τους επόμενους μήνες πολύ δύσκολους και γι αυτό απαιτείται προσπάθεια από όλους έως ότου η επιστήμη βοηθήσει την κατάσταση με ένα εμβόλιο «που δεν είναι μακριά και βα βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο και το πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία, ο Βασίλης Κικίλιας, σχολίασε πως με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από τις εταιρίες που αναπτύσσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό και βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, «καλά νέα θα μπορούσαν να υπάρχουν στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης».

Συμπλήρωσε πως οι πρώτες δόσεις των εμβολίων θα παραδοθούν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της ΕΕ και οι πρώτοι θα εμβολιαστούν είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί.

Ο υπουργός Υγείας ήταν επίσης ξεκάθαρος πως στα πλάνα της κυβέρνησης δεν είναι τα lockdown. «Έχουμε αρκετά όπλα στη φαρέτρα μας. Στα πλαίσια της διαφάνειας υπάρχει και ο υγειονομικός χάρτης που αποτελεί οδηγό» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν φοράμε μάσκα, αν τηρούμε τους κανόνες και προστατεύουμε τις ευπαθείς και τους γύρω μας, τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα. Βοήθησαν αυτά τα μέτρα ώστε να περιοριστεί ο ιός σε σχέση με αυτό που βλέπουμε παγκοσμίως», απάντησε σχετικά με το πόσο αποδίδουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα