Έδιναν δικαστικές «καρέκλες» ως αντάλλαγμα… το σεξ!

Το μεγάλο σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας στο Ισραήλ

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ το τεράστιο σκάνδαλο, που σύμφωνα με καταγγελίες διορίζανε δικαστικούς με αντάλλαγμα το… σεξ.

Η αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη (16/1) γνωστό δικηγόρο, και κάλεσε άλλους δύο ύποπτους, με την κατηγορία ότι υπόσχονται διορισμούς σε δικαστικούς έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί και άλλοι δύο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα δικαστής από το κέντρο της χώρας.

Κάποια μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Διορισμών, έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δικαιοσύνης Ayelet Shaked και του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Esther Hayut.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι είναι «πεπεισμένοι ότι το σύστημα επιβολής του νόμου θα ολοκληρώσει την έρευνα και θα φτάσει στην αλήθεια», ενώ απέρριψαν τους ισχυρισμούς για τυχόν διαφθορά στο σύστημα διορισμών των δικαστικών.

Ο κρατικός εισαγγελέας Shai Nitzan και ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit είναι επίσης ενήμεροι και συνδέονται με την έρευνα, την οποία η αστυνομία ανέφερε ότι άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες.

Η έρευνα διεξάγεται από το γραφείο του κεντρικού εισαγγελέα, με επίβλεψη του εισαγγελέα του Κράτους, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι ανακριτές έσπευσαν στο σπίτι του βασικού ύποπτου και αργότερα τον συνέλαβαν, ενώ άλλοι ύποπτοι που σχετίζονται με την υπόθεση ανακρίθηκαν.

«Η αστυνομία σήμερα επέτρεψε τη μερική δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την υπόθεση που απασχολεί το δικαστικό σύστημα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Dorit Beinisch στο ραδιόφωνο και πόσθεσε: «Φαίνεται ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβη εδώ όσον αφορά τη διαδικασία διορισμού δικαστών στα δικαστήρια».

Διαβάστε επίσης