«Εδώ είμαι, ελάτε να με κερδίσετε»

Ο Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι και παρέπεμψε στις αποφάσεις των οργάνων (τα οποία ελέγχει)-Κτυπάει η καμπάνα διαγραφής για Γιαννακοπούλου και Κωνσταντινόπουλο

«Ελάτε να με κερδίσετε». Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σηκώνοντας το γάντι σε όλους όσοι τον αμφισβήτησαν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα ξεκαθάρισε ότι όλα θα γίνουν με βάση τις αποφάσεις των οργάνων, εννοώντας τη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μεθαύριο Τετάρτη στην αίθουσα Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με την ανθρωπογεωγραφία ο κ. Ανδρουλάκης ελέγχει και τα τρία όργανα (Κ.Ο.- Πολιτικό Συμβούλιο-Κεντρική Επιτροπή), όπως και την πλειοψηφία των Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών.

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό για να μπορέσουν να προκαλέσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου οι αμφισβητίες θα πρέπει είτε να συγκεντρώσουν υπογραφές από το 30% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε υπογραφές από την πλειοψηφία νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πιθανές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα διεξαχθούν το 2025, όπως προβλέπει το καταστατικό. Τουναντίον, όπως άφησε να εννοηθεί αυτές μπορούν να γίνουν και νωρίτερα, ανάλογα με την απόφαση των οργάνων, τα οποία τα ελέγχει.

Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους αμφισβητίες και ειδικά σε Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ότι μετά τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος θα προχωρήσει σε διαγραφές για όλους όσοι συνεχίσουν να αυτόν το κλεφτοπόλεμο.

Μάλιστα φωτογράφισε τους δύο βουλευτές τονίζοντας «ορισμένοι δεν περίμεναν καν να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ευρωρεκλογών». Έκανε λόγο για προσχεδιασμένη αμφισβήτηση, αντί να γίνει συζήτηση στα όργανα του κόμματος και επέμεινε ότι έπρεπε να διορθωθούν κάποια λάθη στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Για το αν θα σηκώσει το γάντι των αμφισβητιών τόνισε: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από την βάση» αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει τον χρόνο των εκλογών.

Να το πουν ευθέως

Άφησε αιχμές κατά όσων ζητούν αλλαγή ηγεσίας: «Αν σε κάποιους δεν αρέσει το υπόδειγμα ηγεσίας, ας το πουν ευθέως, μην το κλώθουν γύρω-γύρω. Εγώ δεν είμαι ούτε παράγοντας διαφθοράς ή παιχνιδιών με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Η επικοινωνία υποτάσσεται στην πολιτική όχι η πολιτική στην επικοινωνία, αυτό είναι το μοντέλο που υπηρετώ. Αν δεν τους αρέσει ας το πουν ευθέως».

Σε ερώτηση αν αφήσει να σέρνεται το κλίμα αυτό απάντησε: «Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις καταστατικές μας διαδικασίες. Έχουμε όργανα και καταστατικό, δεν είμαστε ζούγκλα. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας και της απαξίωσης, δεν θα το επιτρέψω». Παρέπεμψε δε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη και κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή στις 30/6.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απείλησε ευθέως με διαγραφές λέγοντας: «Μετά την Κεντρική Επιτροπή, όπου θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις, όποιος βγει με τοξικό λόγο και διχόνοια θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε μεν, αλλά απέφυγε να συγκρουστεί ευθέως με τον Χάρη Δούκα και τα όσα υποστήριξε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή»: «Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών, αλλά θεσμικά και πολιτικά, δεν θα έχουμε πασαρέλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα