Εδώ ο Παππάς, εκεί ο Παππάς… Και ο Ξανθός στη Novartis; Έλεος!!!

Ενοχλεί πολλούς σκληροπυρηνικούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ το ότι ο Ανδρέας Ξανθός έχει αναβαθμιστεί από τον Τσίπρα, εξ ου και η επίθεση του «Documento» που τον εμπλέκει με τη Novartis

Δεν πρόλαβαν να χαρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μία εβδομάδα εσωκομματικής ηρεμίας. Εκεί που όλοι πανηγύριζαν ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όλα κύλησαν ομαλά, ήλθε η επίθεση από το «Documento» στον Ανδρέα Ξανθό για να γίνουν εκ νέου άνω-κάτω.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Στο Πολιτικό Συμβούλιο μετά από καιρό ομοφώνησαν ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο και δείχνει ότι δεν έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα, όλοι άκουσαν με τη δέουσα προσοχή την εισήγηση του τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Ο πρώην υπουργός ήταν εξαιρετικά ανήσυχος, καθώς όπως είπε «νωρίτερα συνομίλησα με αρκετούς επιστήμονες της επιτροπής και όλοι έτρεμαν πως τείνει να χαθεί ο έλεγχος». Τον κ. Ξανθό συνεπικούρησε και ο τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε την έξαρση που παρατηρείται πλέον στα κρούσματα στον μαθητικό πληθυσμό.

Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος και οι συνεργάτες του έσπευσαν (σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης)  να διαρρεύσουν στον Τύπο πόσο ήρεμη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο συμφώνησαν όλοι και πόσο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση. Όμως ο κ. Ηλιόπουλος, πριν προλάβει να χαρεί για τη διαρροή και το καλό κλίμα, βρέθηκε προ μίας μεγάλης έκπληξης.

Το «Documento» επιτέθηκε με απίστευτη σφοδρότητα στον Ανδρέα Ξανθό. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αφήνονται υπονοούμενα για δήθεν φιλική του σχέση με τη Novartis και Μέσα Ενημέρωσης. Ο λόγος που κατηγορεί η ιστοσελίδα του Κώστα Βαξεβάνη είναι το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, όχι μόνο δεν στοχοποιεί και δεν κρίνει αυστηρά τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά τολμά να έχει και φιλικές σχέσεις μαζί του. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο Νίκος Παππάς (τον αναζητεί ο Καλογρίτσας) και ο Χρήστος Γιαννούλης παραποίησαν μία έκφραση του κ. Τσιόδρα για να του επιτεθούν με βάρβαρο τρόπο. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε πει ότι «είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα μέσα μεταφοράς, το κατανοώ. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς». Με αυτήν τη δήλωση ο επιστήμονας εννοούσε ότι πλέον είναι αργά και ότι η ζημία από τον συνωστισμό στα λεωφορεία είχε ήδη γίνει. Οι γνωστοί σκληροπυρηνικοί προεδρικοί θεώρησαν ότι ανακάλυψαν λαβράκι κι επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Τσιόδρα, για κάτι το οποίο δεν συμφωνούσε ο Ξανθός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων ούτε με τον Παππά, ούτε και με τον Πολάκη.

την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι για την επίθεση στον Ξανθό έβαλε το χεράκι του και ο Νίκος Παππάς

 «Αυτοί κρύβονται»

Πίσω από το δημοσίευμα του ιστότοπου του «Documento», σύμφωνα με την εσωκομματική αντιπολίτευση, κρύβονται ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης. Βλέπετε, ο κ. Ξανθός είναι ενεργό στέλεχος των «53» και ο Τσακαλώτος (ηγέτης των «53») δεν θέλει να ακούει το όνομα Βαξεβάνης. Αλλά και ο Βαξεβάνης θεωρεί εχθρό του τον Τσακαλώτο. Ταυτόχρονα είναι πάντα παρών στα κοινωνικά σουαρέ που διοργανώνει ο κ. Πολάκης, όπου παραβρίσκονται και οι Παππάς, Σπίρτζης, Δούρου. Μάλιστα, έχουν ανεβάσει ουκ ολίγες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις κοινές τους εξόδους σε ταβέρνες, ή από πάρτι στο σπίτι του Πολάκη κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η επίθεση έγινε –όλως τυχαίως(;)– την εποχή που ο Ξανθός μοιάζει αναβαθμισμένος, αποτελώντας τον βασικό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα της πανδημίας. Μάλιστα, η επικοινωνία των δύο ανδρών είναι πλέον καθημερινή, κάτι που δεν γινόταν ούτε την εποχή που ο Ξανθός ήταν υπουργός Υγείας. Τουναντίον, οι Παππάς και Πολάκης δύσκολα μπορούν να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του κόμματος.

 Τι έγραψε

Στο άρθρο, το «Documento» –με την υπογραφή Φέλιξ– αναφέρεται σε κάτι που ακόμη και μέσα στην Κουμουνδούρου αμφιβάλλουν εάν υπάρχει και απλά είναι αποκύημα της φαντασίας του… συγγραφέα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Αντρέας Ξανθός είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός. Το παραδέχονται οι σύντροφοί του, το γράφουν συχνά-πυκνά τα εκδοτικά συγκροτήματα, το ομολογεί ακόμη και η Novartis. Σε μια έκθεση που είχε κατασχεθεί από τα αρχεία της φαρμακευτικής, η οποία στην πραγματικότητα ήταν έκθεση παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και βαθμολόγησής τους, εν αντιθέσει με τον συνάδελφό του Παύλο Πολάκη, που εμφανίζεται επικίνδυνος και επιθετικός απέναντι στη Novartis, o Ανδρέας Ξανθός περιγράφεται ως μετριοπαθής και συνεννοήσιμος. Οι εμφανίσεις του στα κανάλια, έχουν μια ηρεμία και οι εχθρικοί στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι εμφανίζονται αρκετά φιλικοί απέναντί του, αφού δεν τους δίνει ποτέ πάτημα για να πάνε σε σκληρή αντιπαράθεση. Ωστόσο ο Ανδρέας Ξανθός, φαίνεται να έχει μια εμμονή. Λέγεται Σωτήρης Τσιόδρας. Τώρα που έχουν γραφτεί πολλά και ανοιχτά για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον ρόλο του, ο πρώην Υπουργός Υγείας βγήκε για να πει την καλή του την κουβέντα. Η στάση του Ανδρέα Ξανθού έχει δημιουργήσει πολλούς ψιθύρους στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ιατρική κοινότητα. Γιατί αυτό το άγχος στήριξης του Σωτήρη Τσιόδρα και η κάλυψή του, όταν γίνεται ανοιχτή κουβέντα για τον ρόλο του; Είναι η φιλία και η αλληλοεκτίμηση ο λόγος; Και φτάνει αυτή η φιλία σε βαθμό να αρνείται τις θέσεις και τους προβληματισμούς του κόμματός του; Και αν είναι φίλος ο Τσιόδρας, δεν είναι φιλτάτη η αλήθεια; Κακό πράγμα να είσαι καλός. Μπορεί να παρεξηγηθείς».

 Και ο Πολάκης

Και ξαφνικά, λίγο μετά την επίθεση στον Ξανθό από το «Documento», εμφανίστηκε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του επιτέθηκε στον Σωτήρη Τσιόδρα επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι ήταν μεταξύ αυτών που σχεδίασαν το όλο σκηνικό. Να σημειώσουμε ότι ο Πολάκης δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον τομέα Υγείας, είναι αναπληρωτής στον τομέα Εσωτερικών, αλλά κι εκεί ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει αναλάβει προσωπικά την κόντρα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πάντως, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι το άρθρο του «Documento» με την υπογραφή Φέλιξ αποκλείεται να το έχει γράψει ο ίδιος ο Πολάκης, διότι το ύφος του Σφακιανού είναι πιο brutal. Αρνούνται, όμως, να βάλουν το χέρι τους στο ευαγγέλιο ότι ο συντάκτης δεν είναι ο Νίκος Παππάς. Εξάλλου, και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος μοιάζει με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε ο πρώην υπουργός και στη Βουλή και στις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα