Έδωσαν τα χέρια Pfizer/BioNTech και Ε.Ε. για επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις

Σε συμφωνία κατέληξαν Pfizer/BioNTech με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσουν ακόμα 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στα 27 κράτη-μέλη. Παράλληλα, η ΕΕ έχει την επιλογή να ζητήσει άλλες 100 εκατ. δόσεις στη συνέχεια.

Αυτή η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια των 300 εκατ. δόσεων για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευτεί από την ΕΕ για το 2021, στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας. Οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021 και περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο.

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατ., με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατομμύρια.

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε ακούραστα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα