«Έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής και να έχει ασυλία»

Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η απολογία του Νίκου Ζήγρα, που ήταν καταπέλτης για τον εξάδελφό του, Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό και τα πρόσωπα στα οποία έχει ήδη αναφερθεί, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης».

Ο Ζήγρας, που ενέταξε τον εαυτό του στην οργάνωση, η οποία κατά τη δικογραφία δημιουργήθηκε με σκοπό το «ξέπλυμα χρημάτων», υποστήριξε ότι η ηγετική ομάδα «μεταχειρίστηκε» ή παραπλάνησε τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εδώλιο.

Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ τόνισε πως δεν είχε κανένα όφελος από αυτή και ζήτησε από τους δικαστές να δουν τις φορολογικές του δηλώσεις.

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Παρέδιδα στον Τσοχατζόπουλο 100 με 150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Όταν ήθελε ρευστό μου έλεγε: ‘Πρέπει να κινηθείς, να φέρεις χρήματα’. Όλα άρχισαν το 1997 – 98 όταν ο υπουργός με έφερε σε επαφή με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη (σ.σ πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη εκζητούμενος για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων). Μου είπε ότι ο Μιχαηλίδης θα φέρει κάτι για εκείνον. Πήγα στο Χίλτον στην Αθήνα και αυτό το κάτι ήταν βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές. Ήταν ασήκωτη. Συνάντησα τον Μιχαηλίδη συνοδεία του προσωπικού φρουρού του Άκη. Στη συνέχεια την πήγα στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα και αφού του είπα τον συνδυασμό την άνοιξε. Ήταν μέσα δεσμίδες. Ο Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι ήταν για επενδύσεις. Τα πήρα και τα έβαλα στο χρηματοκιβώτιο. Όλα αυτά ήταν πριν από την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους από την εταιρεία Bluebell. Ο Μιχαηλίδης μου είχε πει παρουσία του Τσοχατζόπουλου ότι δεν θα μπορέσει ξανά να φέρει μετρητά και ότι στο εξής θα φέρνει επιταγές. Τότε με τη σύμφωνη γνώμη του Τσοχατζόπουλου εκδόθηκαν στο όνομα της Bluebell οι επιταγές οι οποίες μαζί με αυτές που εκδόθηκαν στο όνομα της εταιρείας P & Α ήταν συνολικής αξίας 32 εκατ. ελβετικών φράγκων».

Ο Ζήγρας ισχυρίστηκε ότι ο εξάδελφός του τον πίεζε ακόμη και όταν νοσηλευόταν αφού μόνο ο ίδιος γνώριζε για τις εξωχώριες εταιρείες. «Ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι όλα είναι καθαρά και νόμιμα, τον εμπιστευόμουν απόλυτα. Ήταν όλα τόσο μπλεγμένα, μόνο εγώ μπορούσα να δώσω οδηγίες. Γι΄ αυτό και με επισκέπτονταν στο νοσοκομείο. Όταν ήμουν άρρωστος, ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα, είναι επείγοντα. Την εποχή της αρρώστιας μου είχα βγει από το νοσοκομείο στην Ελλάδα και είχα ένα μήνα κενό για να εισαχθώ σε νοσοκομείο της Γερμανίας. Τότε ο Τσοχατζόπουλος με πίεσε για να αγοραστεί το ακίνητο επί της οδού Κεφαλληνίας».

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Ζήγρα σε χρήματα που ξόδευε κατά το παρελθόν ο Τσοχατζόπουλος: «Ζητήστε του να σας πει για τα ποσά -πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Ρωτήστε τον για τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο».

Ο Ζήγρας υποστήριξε πως η συμμετοχή του στην υπόθεση σταμάτησε το 2006 και μετά ανέλαβε ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Σαχπατζίδης.

Κάποια στιγμή, ο Τσοχατζόπουλος αντέδρασε στα λεγόμενα Ζήγρα και φώναξε: «Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό… Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να ‘ναι».

Νωρίτερα, η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα περί ακυρότητας της απολογίας του Ζήγρα, που απορρίφθηκε, ενώ ο πρώην υπουργός, έκανε λόγο για κατηγορητήριο που όπως είπε σκοπίμως σχεδίασαν σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή και ο συγκατηγορούμενος εξάδελφός του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα