Έδωσε πόνο στον Κάκο ο Κλάτενμπεργκ

Έδωσε πόνο στον Κάκο ο Κλάτενμπεργκ, καθώς ήταν απόλυτος πως το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν κανονικό και δεν υπάρχει καμία παράβαση, όπως αυτή που φαντασιωνόταν ο Κερκυραίος που έχει βάλει στο κανάλι του ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ, είδε ότι και ο Πορτογάλος διαιτητής της αναμέτρησης. Πως ο Χασάν που είναι εκτεθειμένος δεν επηρεάζει τη φάση και ως εκ τούτου το γκολ του Εμβιλά δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είπε χαρακτηριστικά στην καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων φάσεων της Super League:

«Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με τη μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με το βοηθό καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση offside θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα. Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός του αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε γκολ.
Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρίσκονταν σε θέση offside αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση offside αν δεν αγγίξει τη μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα.

Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με τη μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε τη μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί», ανέφερε ο Βρετανός για το γκολ του Γάλλου μέσου.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, ο Κλάτενμπεργκ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Πέτρο Μάνταλο, ότι έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Λάτσι, για το επικίνδυνο παίξιμο εις βάρος του Ιωαννίδη, ενώ επεσήμανε ότι ορθώς παρατηρήθηκε με κίτρινη ο Ενγκμπακοτό για το μαρκάρισμα στον Λόπες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα