Έδωσε το χέρι στον Ιβάν ο «Τίγρης» (και μετά έψαχνε τη βέρα…)

Επειδή δεύτερο γάμο με την ίδια γυναίκα έκανε μόνο ο Ρίτσαρντ Μπάρτον με τη Λιζ Τέιλορ, ο Μελισσανίδης αρνήθηκε να στήσει κι άλλο «μαγαζί εξυγίανσης» υπό τον φόβο του Μαρινάκη

Καλώς τον Ιβάν. Μέγας διπλωμάτης είναι ο Ιβάν. Δεν τελείωσε κανένα Χάρβαρντ, στη Σοβιετική Ένωση σπούδασε, έγινε και ολιγάρχης στα καπνά.

Το ’χει το ιντραγκαδόρικο. Με την ίντριγκα η Σοβιετική Ένωση έζησε παραπάνω από 70 χρόνια με τον κομμουνισμό. Σούξου-μούξου μανταλάκια ήταν η ζωή. Ο πατέρας κάρφωνε τον γιο στην ασφάλεια, ο γιος τη μάνα του και την αδελφή του, και η άλλη αδελφή ολόκληρη την οικογένεια. Αλλιώς, σ’ έτρωγε η μαρμάγκα.

Έτσι μεγάλωσε ο Ιβάν και μπήκε στα κόλπα. Πάμε παρακάτω. Να σ’ το εξηγήσω. Επειδή εδώ στην «Α» δεν παίζουμε με τις ειδήσεις, γράψαμε το προπερασμένο Σάββατο ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ (όχι ο Αχιλλέας Μαυρομάτης) ήρθαν σε επαφή με αντίστοιχους της ΑΕΚ για το ενδεχόμενο νέας συμμαχίας, με στόχο τον Μαρινάκη.

Στην ΑΕΚ, έτρεμαν ακόμα και να το μεταφέρουν στον Μελισσανίδη ότι έγινε τέτοια κρούση, καθ’ ότι ο «Τίγρης» έδωσε τη φιλία του στον Σαββίδη, αλλά ο Ιβάν τού την έφερε με τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, με το γκολ οφ σάιντ που δεν υπέδειξε ο Καλφόγλου.

Και τώρα, ο Ιβάν έβαλε τους ανθρώπους του, όχι τον Αχιλλέα τον Μαυρομάτη, το ξαναλέω, για κάνει το κονέ. Δεν μπορεί μονάχος του ο Ιβάν να τα βγάλει πέρα. Θέλει κάποιον δίπλα του να βοηθήσει, και μετά τον λόγο έχει ο Καλφόγλου. Αυτά είναι κόλπα ζόρικα από τη Σοβιετική Ένωση. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονταν πώς να ρίξει ο ένας τον άλλονα.

Γράφει, λοιπόν, ο Σταύρακας ο Κόλκας, ότι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη συνέφαγαν άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Ήταν κι ο Αχιλλέας ο Μαυρομάτης; Δεν νομίζω. Συνέφαγαν. Που πάει να πει δηλαδή, ότι ψήνεται η δουλειά σιγά-σιγά. Έγκυρος είναι ο Σταύρος. Ενημερώνει μόνο με αλήθειες τον λαό του ΠΑΟΚ.

Κι άπαξ γράφει ο Κόλκας, είναι σαν ν’ ακούς τον Σαββίδη, γνωστά πράγματα είναι αυτά, μην τα ξαναλέμε. Και πριν το γράψει αυτό, έχει κι ένα δακρύβρεχτο, τίγκα στο κλάμα κείμενο, ότι η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός, όπως κι ο ΠΑΟΚ φυσικά, είναι τα θύματα του Ολυμπιακού, άρα πρέπει να σμίξουν, γιατί ο Μαρινάκης είναι πρωθυπουργός και άλλες τέτοιες παπαριές.

Ψάχνει για κορόιδα ο Σαββίδης. Αυτό σου λέω εγώ. Κι ο Μελισσανίδης δεν γεννήθηκε ούτε στο Νέο Ψυχικό με τις βιλάρες, ούτε στο Τσέλσι του Λονδίνου με τα ωραία μπεργκεράδικα. Στη Νίκαια μεγάλωσε.

Έδωσε τα χέρια με τον Ιβάν και μετά έψαχνε πού πήγε η βέρα του. Μπεσαλίδικα πράγματα από τον Ιβάν. Για να το κλείσω. Ο Βαρουφάκης έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός, παρά ο Μελισσανίδης να ξανακάνει κολεγιά με τον Ιβάν.

Κι αφού φάγανε κανένα γκουρμεδάδικο αρνί α-λά κρεμ και τα ρέστα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά έβγαλε ανακοίνωση ο Δουξ της Τούμπας. Ιδεολογικός ινστρούχτορας του ΠΑΟΚ, ο Λεβρέντι Μπέρια, Λευτεράκης Δούκας. Και λέει ότι, εκτός από τον Παπαθεοδώρου του sdna, ο Αυγενάκης πρέπει να καλέσει και τον Μελισσανίδη και τον Σάββα για παρόμοιες δηλώσεις. Μάλιστα.

 

 

Τι σημαίνει αυτό, δηλαδή; Ότι τζάμπα πήγε το γκουρμέ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Στο τέλος πρέπει να πλερώσανε ρεφενέ. Να μην κέρασαν, δηλαδή, οι ΠΑΟΚτσήδες. Κι απαντάει ο Δημάτος στον Δούκα, τελείωσε το συνοικέσιο. Δεύτερη φορά παντρειά με την ίδια γυναίκα, μόνο ο Ρίτσαρντ Μπάρτον με τη Λιζ Τέιλορ.

Σ’ το ξανάπα. Δεν είναι κανένας χτεσινός ο Μελισσανίδης να πάει να μπλέξει με τον Σαββίδη για δεύτερη φορά. Πήγε στον Πατούλη ο «Τίγρης», σαν στο σπίτι σου, Δημήτρη, του ξηγήθηκε ο περιφερειάρχης. Το γράψανε οι εφημερίδες, δηλαδή, δεν το λέω εγώ αυτό. Για την Αγιά Σοφιά πήγε εκεί ο «Τίγρης» και τη βρήκε την άκρη με τον Πατούλη. Και υπογειοποίηση και πεζοδρόμια θα φτιάξει η περιφέρεια και τα 20 μιλιόνια θα πέσουνε.

Τον έχεις για κανέναν της πλάκας τον Δημητράκη να πάει να κάνει κολεγιές με τον Ιβάν; Έχει κανέναν λόγο να πάει κόντρα στην κυβέρνηση που του δίνει μιλιόνια; Γι’ αυτό και τον παράτησε τον Ιβάν στα σκαλιά της εκκλησίας. Πλάκα έκανε στον Ιβάν ο Μελισσανίδης. Από τη μία πήγε στον Πατούλη, κι από την άλλη έστειλε ταξιδάκι στη Θεσσαλονίκη τίποτα υπαλλήλους για να φάνε με τους ΠΑΟΚτσήδες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως γράφει ο μέγας Κόλκας.

Έτσι είναι, Ιβάν. Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις. Και πριν λαλήσει ο κόκορας, ο Αυγενάκης στέλνει ραβασάκι στο sdna και το OPEN γι’ αυτά που είπε ο Παπαθεοδώρου σ’ αυτό το «Total Football» την Κυριακή, ότι μερικοί διαιτητές χρειάζονται bullying. Από κοντά και το ΕΣΡ.

Μάλιστα. Κι εγώ δεν σου λέω καλώς ή κακώς ο Αυγενάκης έστειλε το ραβασάκι. Ας ρωτήσουνε τον Κοντονή εκεί στο sdna που έβγαζε νόμους ότι θα ρίχνει ο ίδιος πρόστιμα στα ΜΜΕ, με το πρόσχημα ότι προάγουν τη βία.

Τότε ο Κοντονής, βέβαια, ήτανε καλός. Ήταν της εξυγίανσης. Τότε δεν μιλάγανε οι Σαββιδοτέχνες. Κι ήρθε ο Αυγενάκης και σου λέει, περάστε για καφέ. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο Λευτέρης ξέχασε να βάλει στο έγγραφο και τον Αλέξη της ΑΕΛ, που στις δέκα λέξεις που θα βγάλει, οι… εννέα είναι για «στημένα», χωρίς ποτέ οι δικαστές –και μάλιστα τακτικοί– να τον φωνάξουν για έναν καφέ. Ας πάμε παρακάτω.

Σ’ το ξανάπα. Πόλεμος γίνεται κανονικός σήμερα στην Ελλάδα. Τον πόλεμο πρέπει να ξέρεις να τον παίζεις, όμως. Άπαξ και νομίζεις ότι είναι νεροπίστολο, χαιρέτα μας τον πλάτανο.

Πάει ο Κόλκας και γράφει ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα κοιτάνε πίσω τους όταν κυκλοφοράνε στη Θεσσαλονίκη. Μη τυχόν και τους την πέσει κανένα ΠΑΟΚι. Έτσι του ’ρθε του Σταύρακα, έτσι έγραψε. Σάμπως θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν;

Και ρωτάω τώρα εγώ. Αυτό δεν είναι πρόσκληση βίας; Άλλο θέλω να σου πω. Ούτε ο Παπαθεοδώρου, ούτε ο Κόλκας είναι το θέμα. Ο Ιβάν είναι. Αυτός άνοιξε κόντρα με την κυβέρνηση, κανένας Κόλκας και κανένας Παπαθεοδώρου. Είπε ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας και άλλες τέτοιες παπαριές. Κι ότι ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα. Μέσα έπεσε και στα δυο.

Ο μεν Τσίπρας πρόδωσε τη Μακεδονία, που δεν ήθελε ο Πούτιν, και ο Μητσοτάκης κυβερνάει. Και τι κάνεις εσύ, ο Ιβάν; Παίζεις Τσίπρα. Με γεια σου, με χαρά σου. Δημοκρατία έχουμε. Ο καθένας ό,τι γουστάρει κάνει, θα σου πει ο άλλος. Παπαριές, σου λέω εγώ. Οι φραγκάτοι δεν ξέρουν από δημοκρατίες. Η εξουσία είναι το ζητούμενο, καμία δημοκρατία.

Είσαι με τον Τσίπρα φανερά. Βγαίνει ο Μητσοτάκης. Ο φραγκάτος ψάχνει να βρει κανένα μονοπατάκι. Καμία εξουσία δεν είπε ποτέ όχι στο χρήμα. Κι αντί ο Ιβάν να το παίξει το παιχνίδι όπως όλοι οι φραγκάτοι, κάνει τουμπέκες χοντροκομμένες, όταν γράφουν στο Σαββιδοτεχνείο ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Μαρινάκης. Και βάρ’ του – δώσ’ του ότι ο Αυγενάκης παίζει το παιχνίδι του Μαρινάκη.

Να σ’ το πάω στο πιο πέρα, Ιβάν. Στο οικονομικό-φιλοσοφικό. Την πυραμίδα του Μάνσλο την έχεις ακουστά. Αβραάμ Χάρολντ Μάνσλο. Ψυχολόγος ο κύριος. Για την ιεράρχηση των αναγκών μιλάει ο Αβραάμ. Χοντρικά να σ’ το πω.

Χάρολντ Μάνσλο

Στο κάτω μέρος της πυραμίδας κοιτάς πώς να τη βγάλεις από λεφτά. Μετά, την ασφάλειά σου. Μετά, την κοινωνική αποδοχή και για τα φράγκα που απέκτησες. Μετά, η αυτοεκτίμηση. Και μετά, η αυτοολοκλήρωση. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό το τελευταίο, Ιβάν; Αγορά εξουσίας.

Στην κορυφή της πυραμίδας, ο Ιβάν παίρνει κάτω από τη βάση. Όταν λέμε για αγορά εξουσίας, δεν εννοούμε ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Πολάκη, ούτε τον Φάμελλο και τη Νοτοπούλου, που έφτιαξαν τη νέα Τούμπα στο μιλητό. Για την κάθε εξουσία, μιλάμε, ταβάριτς.

Το κράτος είναι αήττητο, πάει και τελείωσε. Κανένας δεν κέρδισε όταν τα έβαλε με το κράτος. Δεν το ξέρει αυτό το πράγμα ο Ιβάν. Νομίζει ότι είναι ακόμα στη Σοβιετική Ένωση που δεν άλλαζαν οι κυβερνήσεις.

Να σ’ το πάω και πιο πέρα. Ένας φραγκάτος σκέφτεται και το χειρότερο σενάριο, όχι μόνο το καλό. Και τι θα γινότανε, δηλαδή, αν έβγαινε ο Μητσοτάκης. Τα κουμάντα του έπρεπε να κάνει ο Ιβάν.

Δεν τα έκανε. Και με τον Μαρινάκη τα χέρια είχανε δώσει στο Sofitel, τέλος Αυγούστου του ’18, πέρασαν βέρες και στο καπάκι ο Βαγγέλης έψαχνε να βρει τη βέρα του κι αυτός. Νόμιζε ο Ιβάν ότι είναι ο Μπερλουσκόνι της Μακεδονίας. Και τον πούλησε τον Μαρινάκη, όπως πούλησε και τον Μελισσανίδη.

Για να το παίξει φάτσα μόστρα στους ΠΑΟΚτσήδες, ότι και καλά, είναι ανίκητος. Σούπερμαν. Ότι τον παρακαλάνε όλοι. Και τώρα παρακαλάει τον Μελισσανίδη να ξαναφτιάξουνε μαγαζί. Από τη μία γράφανε οι Σαββιδοτέχνες ότι ο Μελισανίδης τα βρήκε με τον Μαρινάκη, συμμάχησε μαζί τους κι ο Αλαφούζος με τον Καρυπίδη, κι από την άλλη έστελνε παραγγελίες για κοκορέτσι στην ανατολική Θεσσαλονίκη για να φάνε οι ΑΕΚτζήδες. Χαίρετε.

Επαγγελματική νίκη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πέτυχε «επαγγελματική» νίκη με τον Άρη. Έτσι έγραψε το Σαββιδοτεχνείο. Και τι σημαίνει επαγγελματική; Άπαξ και μιλάμε για κανένα Champions League, μια χαρά είναι η επαγγελματική.

Άπαξ και μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλού πάει το επαγγελματική. Στην πίσω πόρτα νταβαντούρι. Εκεί πάει. Κι άπαξ και μοστράρεις και τη φωτογραφία στα αποδυτήρια του Καρυπίδη με τον Σάββα, πού να πάει ο νους, δηλαδή; Στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μέσι; Στο πονηρό θα πάει.

Όταν κάθε μέρα το Σαββιδοτεχνείο γράφει ότι ο Άρης είναι στα έξω του Ολυμπιακού, εκεί θα πάει. Κι ο ΠΑΟΚ επαγγελματική νίκη έκανε με τον Αστέρα, είπε ένας Σαββιδοτέχνης. Εδώ αλλάζει το πράγμα, όμως. Δεν έχουν καμία σχέση ο Αστέρας με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι φιλικά σωματεία.

Και στο φινάλε, γιατί ο Σαββίδης άφησε τον Καρυπίδη να πέσει στην αγκαλιά του Μαρινάκη και δεν τον έπαιρνε αυτός; Δέκα λεπτά δρόμος με τα ποδάρια είναι το Χαριλάου από την Τούμπα.

Τον instaGiorgis τι τον νοιάζει για το sdna;

Για τον instaGiorgis τα έχω γράψει εκατό φορές. Το παλικάρι είναι μια ομάδα μόνος του. Αήττητος. Μόλις ο Αυγενάκης κάλεσε τον Παπαθεοδώρου, ανέλαβε δράση ο μικρός Γιωργάκης. Πόσταρε στο instagram ένα αυτοκίνητο polo κι από κάτω έγραφε Λευτέρης Αυγενάκης.

Το polo είναι αυτό που καβάλησαν για Λάρισα και πλάκωσαν τον Τζήλο. Μάλιστα. Κι ο Αυγενάκης, δηλαδή, τι πρέπει να κάνει; Να γίνει Ηρακλής Πουαρώ; Να γίνει Μίσιζ Μαρπλ και ν’ αρχίσει να ψάχνει; Ούτε δικαστής, ούτε αστυνομικός είναι ο Αυγενάκης.
Κι η πλάκα ποια είναι με τον μικρό Γιωργάκη; Ότι από τη μία ο Δουξ γράφει ότι ο Αυγενάκης δεν είναι δικαστής για να καλεί τον Παπαθεοδώρου, κι από την άλλη ο instaGiorgis ποστάρει το όχημα που δείρανε τον Τζήλο, λες κι ο Αυγενάκης είναι και δικαστής και αστυνομικός.

Και για να έχουμε και το καλό ρώτημα, ο μικρός Γιωργάκης γιατί κόβεται για τον Παπαθεοδώρου; Έχει καμία σχέση με τον δημοσιογράφο; Ή μήπως έχει καμία σχέση με το sdna και δεν το ξέρω. Καμία σχέση. Την ελευθερία του Τύπου υποστηρίζει ο μικρός Γιωργάκης Σαββιδάκης.

Διαβάστε επίσης