Εφ’ όπλου λόγχη ο Χρυσοχοΐδης για τα ασυμμάζευτα στον Έβρο

Και νέο αλαλούμ με Δένδια στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Τα… ίχνη που «χτυπούν» στα κυβερνητικά ραντάρ και υποδεικνύουν ότι ο Έβρος δεν αποκλείεται να αποτελέσει εκ νέου το θέατρο των τουρκικών προκλήσεων έχουν θέσει σε αυξημένο συναγερμό τα κυβερνητικά στελέχη τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Ήδη το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ-α-τετ στην Ηρώδου Αττικού με τον ΥΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, συζητώντας μαζί τους τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρικικά.

Το αν τραβήχτηκαν αυτιά για το επικοινωνιακό αλαλούμ τού τι πραγματικά συνέβη στον Έβρο με την… άτακτη κοίτη του ποταμού και τα διαβήματα στην Άγκυρα, δεν είναι κάτι που διασταυρώνεται. Αυτό που με σιγουριά μπορεί να λεχθεί είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε και πολλά «μπράβο» για τους χειρισμούς. Μάλιστα, το αλαλούμ επιτείνεται ακόμη σήμερα, μετά δηλαδή από την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Κι αυτό διότι, ενώ ο κ. Δένδιας είπε ότι η χώρα μας έκανε «μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας» κι ότι ποτέ δεν εισήλθαν Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος, σε επόμενη αποστροφή του λόγου του είπε ότι «σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη(…)».

Σε κάθε περίπτωση η μπάλα έχει περάσει ήδη στα πόδια και τα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να περιοδεύει στον Έβρο και να στέλνει μήνυμα σιγουριάς και αποτροπής στους γείτονες, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο με συνολικά 400 αστυνομικούς.

 

Διαβάστε επίσης