Εφάπαξ τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Εφάπαξ θα καταβληθούν τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις από 1ης Οκτωβρίου 2019 αφού γίνει ο επανυπολογισμός των νέων συντάξεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί το Ασφαλιστικό προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου 1,4 εκατομμύρια μη μισθωτοί να επιλέξουν σε ποια κατηγορία εισφορών θα ενταχθούν.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι με τον νέο νόμο για το Ασφαλιστικό θα πάρουν σύνταξη με αύξηση όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα.

Το πρόβλημα στο Ασφαλιστικό είναι μια παθογένεια, στρέβλωση της ελληνικής διοίκησης που υπάρχει δεκαετίες, όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού. Οπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, τα αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019 θα πληρωθούν εφάπαξ, με μία δόση, σε όσους συνταξιούχους καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, μετά την ψήφιση του νόμου και το restart του επανυπολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης