Εφέσεων ΕΠΟ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Δύσκολα θα βρεθεί δικαστής που να δεχθεί τον διορισμό του στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετά από όσα έγιναν με τις παραιτήσεις των μελών της.

Ποιοι θα είναι οι τακτικοί δικαστές που θα συμπληρώσουν την Επιτροπή Εφέσεων, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου Παναγιώτη Φιλόπουλου και του μέλους Γεράσιμου Βρυώνη;

Οι δύο εφέτες παραιτήθηκαν χθες και απ ότι φάινεται αιτία αποτέλεσε η απόφαση του CAS να επιστρέψει προς εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο εφέτες που παραιτήθηκαν είχαν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ποινής αφαίρεσης των 7 βαθμών που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας.

Οι αναπληρωτές τους αναμένεται να προκύψουν από τα αναπληρωματικά μέλη που εξελέγησαν στις 30 Ιουνίου, στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Όμως η κατάσταση φαίνεται πως περιπλέκεται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες (14/7) τρία από τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής και συγκεκριμένα η Παγώνα Παναγιώτου, η Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και ο Ιωάννης Παπαϊωάννου φέρονται να αρνήθηκαν το διορισμό τους στην Επιτροπή Εφέσεων.

Όλα δείχνουν ότι ουδείς εφέτης πρόκειται να δεχτεί την θ΄έση εις ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους οι οποίοι εφάρμοσαν τον νόμο όταν αποφάσιζαν την αφαίρεση των βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θεωρώντας δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τώρα, το CAS τους ζητά να μην την θεωρούν ως δεδομένη (την έκθεση της ΕΕΑ), αλλά να ψάξουν οι ίδιοι οι δικαστές να βρουν αν συντρέχουν λόγοι πολυϊδιοκτησίας.

Αν η υπόθεση δεν εκδικαστεί εφέτος είναι προφανές ότι η όποια ποινή θα μετατεθεί για ΠΑΟΚ και Ξάνθη…στο επόμενο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα