Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της χώρας – Εξαντλημένοι οι εργαζόμενοι

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή εφημερία στο «Αττικόν» νοσοκομείο, καθώς έχουν ήδη αναπτυχθεί 82 ράντζα, ενώ η εφημερία αναμένεται να λήξει αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗN, κ. Γιαννάκο: «Γέμισαν ήδη οι διάδρομοι των κλινικών ράντζα. Μέχρι τώρα το νοσοκομείο ανέπτυξε 82 ράντζα, ενώ ασθενείς έχουν σχηματίσει ουρές για να εξεταστούν».

150 ασθενείς  και 7 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, Χρήστος Τσελέπης, ο οποίος ανέφερε ότι  ήδη από χθες άδειασε ακόμα μία κλινική και μετατράπηκε αποκλειστικά σε ασθενείς με Covid-19.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται πάνω από 150 ασθενείς στις κλινικές Covid-19, ενώ έγιναν 53 εισαγωγές και παρουσιάστηκαν 17 ύποπτα περιστατικά στη χθεσινή εφημερία, δηλαδή συνολικά 70 περιστατικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, μιας και όλες οι κλίνες ΜΕΘ Covid-19 είναι κατειλημμένες.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται επίσης με κορωνοϊό και οκτώ παιδιά από 20 ημερών έως 14 ετών ευτυχώς σε απλές κλίνες, όπως αναφέρει το makthes.gr.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέπης έκανε λόγο για τους υγειονομικούς συναδέλφους του που “έχουν ξεπεράσει τα όριά τους”, επισημαίνοντας πως μέχρι τώρα, από την 1η Σεπτεμβρίου που έχει μπει σε ισχύ το μέτρο των αναστολών για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δεν έχει αντικατασταθεί κανένας υγειονομικός, όχι μόνο σε μονάδες Covid-19 αλλά και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. “Επρόκειτο να έρθει επικουρικό προσωπικό αλλά εδώ και δύο μήνες δεν έχει έρθει κανείς”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Αν προσθέσουμε κι το ότι πολλοί συνάδελφοι καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση νωρίτερα, γιατί δε αντέχουν άλλο αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί παραιτούνται από τα δημόσια νοσοκομεία για να εργαστούν σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, μπορείτε να αντιληφθείτε τι ζούμε καθημερινά”, υπογράμμισε ο κ. Τσελέπης.

Λιποθυμούν οι εργαζόμενοι από την υπερκόπωση στο Παπανικολάου 

Σύμφωνα με το GRTimes, δύο διασωληνωμένοι, βαριά περιστατικά κορωνοϊού, νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ως εξής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: Η Α’ ΜΕΘ έχει 18 διασωληνωμένους, η Β’ 12, και από τις 18 κλίνες της Γ’ ΜΕΘ που αποτελεί και την τελευταία προσθήκη, λειτουργούν οι 9 που είναι όλες γεμάτες.

“Δεδομένης της ασφυκτικής κατάστασης και καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, η Ψυχιατρική κλινική έκλεισε πρόσφατα για να χρησιμοποιηθεί το προσωπικό σε άλλες κλινικές, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή”,  δηλώνει στο GRTimes η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Ελένη Σιώτου.

“Λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση. Δεν κουράστηκαν τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια μάχονται στο πλευρό των ασθενών”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι από τους 70 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή, οι περισσότεροι ήταν στα περιστατικά Covid και πως μόνο 5 άτομα ενδιαφέρθηκαν να εργαστούν ως επικουρικό προσωπικό, που ωστόσο πρόκειται για άτομα Δ.Ε από ΙΕΚ, χωρίς να μπορούν να στελεχώσουν κλινικές Covid.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα