Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Daniel Johnston

Υπήρξε αγαπημένος του κοινού της indie rock μουσικής σκηνής

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός της Αμερικάνικης indie rock μουσικής, Daniel Johnston έφυγε στην ηλικία των 58 χρόνων, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας όπως νεφρική δυσλειτουργία και καρδιακή ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε καρδιακή προσβολή που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του στο Χιούστον, με την είδηση του θανάτου του να επιβεβαιώνει ο πρώην μάνατζερ του, Jeff Tartakov.

O Johnston ήταν αρκετά γνωστός για τις μάχες που έδινε κατά καιρούς με τα προβλήματα ψυχικής υγείας που τον συνόδευσαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ειδικότερα η οικογένεια του αναφέρει πως “Ο Daniel ήταν τραγουδιστής, μουσικός, καλλιτέχνης και φίλος, Αγωνίστηκε με θέματα ψυχικής υγείας για μεγάλο μέρος της ζωής του, νίκησε την ασθένεια του μέσω της τέχνης και της μουσικής του”.

Ο Johnston είχε ανακοινώσει πίσω στο 2017 πως θα αποσυρόταν από τα μουσικ΄΄ά δρώμενα λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ η τελευταία του δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ του 2010 με τίτλο “Beam Me Up!”

Άξιο αναφοράς είναι πως «Ενέπνευσε αμέτρητους φανς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς με το μήνυμά του ότι δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινή είναι η μέρα που “ο ήλιος λάμπει πάνω μου” γιατί “η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος”».

 

Διαβάστε επίσης