«Έφυγε» από τη ζωή οΤέρι Τζόουνς των θρυλικών «Monty Python» (φωτό)

Το 2016, το ιδρυτικό μέλος της τηλεοπτικής σειράς είχε ανακοινώσει πως έπασχε από μια μορφή άνοιας που περιόριζε τη δυνατότητά του να μιλάει

Ο Τέρι Τζόουνς, ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, κωμικός αλλά και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θρυλικών «Monty Python» (το όνομα της ομάδας παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον») πέθανε, σε ηλικία 77 ετών.

Το 2016 είχε ανακοινώσει πως πάσχει από μια μορφή άνοιας που περιορίζει τη δυνατότητά του να μιλάει. Όπως είχε δηλώσει, εκείνη την εποχή, ο εκπρόσωπός, είχε «χτυπηθεί» από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας που του στερούσε την δυνατότητα του λόγου.

Ο Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου του Μόντι Πάιθον» που ίδρυσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Τζόουνς τιμήθηκε για το σύνολο για του έργου του από τη βρετανική κινηματογραφική και τηλεοπτική ακαδημία BAFTA.

Διαβάστε επίσης