Έφυγε νύχτα από την Κύπρο ο Άλαν Σνόντι (βοηθός του Κλάτενμπεργκ)

Δεξί χέρι του νέου προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είναι ο βορειοϊρλανδός Άλαν Σνόντι. Ο Άγγλος δεν επέλεξε τον στενό του συνεργάτη γιατί ξέρει τη γλώσσα του, αλλά διότι γνωρίζει ελληνικά, όπως και την ελληνική νοοτροπία, καθώς ήταν αρχιδιαιτητής στην Κύπρο.

Αυτό που δεν στάθμισε ο Κλάτενμπεργκ όμως πριν καταλήξει στον γερόλυκο της διαιτησίας, είναι πως στην Κύπρο έφυγε… νύχτα. Μάλιστα ο Σνόντι την επόμενη μέρα του «αποκεφαλισμού» του έστειλε mail στους Κύπριους διαιτητές και τους ενημέρωσε ότι από το ίντερνετ έμαθε πως τον “καθαίρεσε” η εκτελεστική της ΚΟΠ.

Όπως έγραψε ο Σνόντι (στην επιστολή του προς τους διαιτητές), βασικά δεν γνωρίζει τους ακριβείς λόγους που τον έδιωξαν για να επαναφέρουν τον Ρέiκβάρτ και σημείωνε ότι την επόμενη μέρα λήψης της απόφασης του έστειλε mail ο τότε πρόεδρος, μακαρίτης πλέον, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενημερώνοντάς τον για την απόφαση.

Ο Βορειοϊρλανδός εκμυστηρεύτηκε ακόμα στους διαιτητές ότι ένιωσε περήφανος που Κύπριοι διαιτητές είχαν διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ. Κατέληγε δε ότι «κάποια μέρα θα επιστρέψω ξανά στην Κύπρο».

Στην Κύπρο με τις ωραίες παραλίες και το καλό ψαράκι δεν επέστρεψε, αλλά ήλθε στην Ελλάδα, καθώς δεν άντεχε το κρύο της Λετονίας όπου έως τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσε μια περίοδο 16 μηνών ως Σύμβουλος Διαιτησίας.

Στην έκθεσή του στην Κυπριακή Ομοσπονδία, ο Σνόντι έβλεπε πως: «Στο 22% των αγώνων, σημειώθηκαν σημαντικά λάθη, απόρροια στιγμιαίας απροσεξίας των διαιτητών ή των βοηθών διαιτητών, ενώ ΜΟΝΟ στο 3% των αγώνων έγιναν λάθη τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανεπίτρεπτα».

Ο 65χρονος (29/03/1955) Σνόντι το 2017 πήρε πόδι, καθώς ουδείς παρατήρησε βελτίωση στη διαιτησία εκτός απ’ αυτόν που δούλεψε 2,5 χρόνια ως πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Κύπρου (2014-2017).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα