Έφυγε ο ιδρυτής του μουσείου Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες

Ο άνθρωπος που έβαλε στόχο ζωής να κάνει Μουσείο το σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες έφυγε από την ζωή σε ηλικία 63 χρόνων. Ο Φίλιππος Δεμερτζής-Μπούμπουλης, απόγονος της ηρωίδας της επανάστασης του 1821 παράτησε μία ζηλευτή καριέρα προκειμένου να επιτύχει κάτι μοναδικό. Να μετατρέψει το σπίτι της προγιαγιάς του σε μουσείο.

Έτσι, το 1990, εγκατέλειψε την καριέρα του στη ναυτιλία και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά του στο ιστορικό νησί, όπου και ίδρυσε το Μουσείο της Μπουμπουλίνας. Ο Φίλιππος Δεμερτζής–Μπούμπουλης, γιος του Χρήστου Δεμερτζή και της Ευφροσύνης Μπούμπουλη, γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία, Ναυπηγός Αρχιτέκτων και Μηχανολόγος Μηχανικός με Master στην εξόρυξη των θαλασσίων πετρελαίων, ενώ για μεγάλο διάστημα, εργάστηκε ως Αρχιμηχανικός σε διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Μουσείο της Μπουμπουλίνας τον αποχαιρέτησε με μία λιτή ανακοίνωση: “Με βαριά καρδιά και θλίψη θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τον θάνατο του ιδρυτή του Μουσείου Μπουμπουλίνας, Φίλιππου Δεμερτζή-Μπούμπουλη. Μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά του και το αγαπημένο του νησί, τις Σπέτσες”.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα