Έγγραφο-φωτιά του Γ. Αγγελή «καίει» την Ξ. Δημητρίου

Με εμπιστευτικό έγγραφό του στις 15/12/2018, ο τότε επόπτης για τη Novartis αντ/λέας ΑΠ ενημέρωνε την προϊσταμένη του για όλη τη σκευωρία που έστησαν οι Τουλουπάκη & ΣΙΑ, ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για πολιτικούς, κάτι που η Ξ. Δημητρίου απέκρυψε, ψευδορκώντας ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής

Είναι γνωστό σε όλους ότι κομβικό σημείο για την πορεία  της υπόθεσης Νοvartis υπήρξε η παραίτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Από τη θέση του επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, στις 7-1-2019, μετά από το εις βάρος του συκοφαντικό  και ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 4-1-2019, ότι δήθεν σε συνάντηση Ελλήνων εισαγγελέων και Αμερικανών ομολόγων τους στη Βιέννη, στις 5-12-2020, αυτός αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι που εμπεριείχε σημαντικές αποδείξεις εις βάρος Ελλήνων πολιτικών.

Η  πολυσέλιδη έγγραφη παραίτησή του, που απευθύνετο  στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έγινε στις 7-1-2019 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 2-6-2019. Η δημοσίευση της παραίτησης και η αποκάλυψη των όσων συγκλονιστικών αναφέροντο εκεί υπήρξε η απαρχή των μετέπειτα εξελίξεων. Ήταν δε και η αφορμή για να γίνει συνείδηση στην κοινωνία, ότι η όλη υπόθεση Νοvartis δεν ήταν ο αγώνας εναντίον της διαφθοράς και εναντίον ενός δήθεν σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά αντίθετα ήταν το οργανωμένο σχέδιο μιας κανονικής συμμορίας που αποτελείτο από εισαγγελικούς λειτουργούς, πολιτικούς της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, που σκοπό είχε να διαλύσει τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να βοηθήσει έτσι να επανεκλεγεί η κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισότερο. Και αν κάποιος  ενοχλείται από τη σκληρότητα των εκφράσεων, δεν έχει παρά να διαβάσει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά κυρίως το παραπεμπτικό πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη για όσα καταλογίζει εις βάρος της.

Από την ημέρα δημοσιοποίησης της παραίτησης του Ιωάννη Αγγελή, όλο το πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα προσπάθησε να εμφανίσει ως αναξιόπιστο τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζοντάς τον πότε ψεύτη, πότε ανεπαρκή και πότε καθοδηγούμενο από ιδιοτελείς προσωπικούς και πολιτικούς σκοπούς, με προφανή σκοπό να «εξουδετερώσει» τα υπό αυτόν καταγγελλόμενα. Σε αντίθεση δε με όλα αυτά, εξυμνούσε την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τη στάση και τη συμπεριφορά της. Το  αυτό επεδίωξε και η Ξένη Δημητρίου στην κατάθεσή της ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Εκεί εξεταζόμενη ως μάρτυρας, ούτε λίγο – ούτε πολύ, προσπάθησε να απαξιώσει τον Γ. Αγγελή, λέγοντας ότι όσα αυτός ανέφερε στην έγγραφη παραίτησή του τα είπε για πρώτη φορά(!!!) και πως η μέχρι τότε συνεργασία τους υπήρξε άψογη και ότι τα υπό αυτού ισχυριζόμενα δεν είχαν σχέση με την αλήθεια.

Η «Α» φέρνει στο φως σήμερα για πρώτη φορά έγγραφο του Γ. Αγγελή, που απευθύνεται στην Ξένη Δημητρίου, στις 15-12-2018 (δηλαδή, πολύ πριν από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 4-1-2019 και την έγγραφη παραίτηση Αγγελή στις 7-1-2019) και φέρει τον τίτλο «ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΣ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ». Προκαταβολικά και προς αποφυγή συνωμοτικών σχεδίων για τη διαρροή του εγγράφου ή δήθεν άλλων υπόγειων διαδρομών, δηλώνουμε ότι το έγγραφο αυτό βρίσκεται επίσημα στον φάκελο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Το ότι άλλοι συνάδελφοι δεν το εντόπισαν ή δεν το αξιολόγησαν δεν αφορά εμάς αλλά τα αφεντικά τους…

Στο έγγραφο αυτό –προς την Ξένη Δημητρίου–  ο Γ. Αγγελής αναφέρει επί λέξει τα εξής για διάφορα επί μέρους θέματα:

1] «Ουδείς γνωρίζει πόσες υποθέσεις “βρίσκονται στα χέρια τους  και από πότε” (εισαγγελείς Διαφθοράς) αφού, παρά τη γραπτή παραγγελία μου προς τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Διαφθοράς αυτή αρνήθηκε (παρά τις προφορικές υπενθυμίσεις μου) να μου αποστείλει πίνακα εκκρεμοτήτων με την αιτιολογία ότι “αυτό απαιτεί χρόνο  και δεν προφταίνει”. Το τελευταίο όμως δεν την εμποδίζει να απουσιάζει συχνά-πυκνά στο εξωτερικό για λόγους μάλιστα που εγώ δεν έχω ενημερωθεί λεπτομερώς (κατά τα λεχθέντα από αυτή ενημερώνει αδιαλείπτως Εσάς)!!!»  

2] «Βέβαιον είναι  ότι αριθμός πολύ σημαντικών εγγράφων για σημαντική υπόθεση “δεν έχει περάσει από πρωτόκολλο”, γεγονός που σας έχω ενημερώσει προφορικώς!!!»

3] «Όπως με πληροφόρησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν σχηματίσει έντεκα δικογραφίες, ήτοι μία για κάθε ύποπτο πολιτικό και μία για τους εμπλεκόμενους γιατρούς. Όταν όμως ζήτησα να μου προσκομίσουν τις δικογραφίες, παραδέχθηκαν ότι οι δικογραφίες αυτές έχουν σχηματισθεί μόνο στα χαρτιά. Τους έδωσα προθεσμία να τις σχηματίσουν και in rem, πλην όμως σε μεταγενέστερο έλεγχο ουδέν μου προσκόμισαν».

4] «Οι καταθέσεις των μαρτύρων έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, με αποτέλεσμα οι γνωρίζοντες να τους γνωρίζουν. Μειονέκτημα των καταθέσεων αυτών αποτελεί το γεγονός ότι οι μάρτυρες δεν εξετάζονται σε μια ενιαία κατάθεση ή έστω σε αριθμό καταθέσεων που να συμβαδίζει με την ανακριτική λογική (διακοπή λόγω κόπωσης, ώρας κ.λπ.) …. Το γεγονός αυτό μπορεί να μειώσει την αξιοπιστία των μαρτύρων αλλά και την ανακριτική ικανότητα των προανακριτικών υπαλλήλων που λαμβάνουν τις καταθέσεις …. ο τρόπος κατάθεσης των μαρτύρων δεν είναι σαφής και ορισμένος κατά τρόπο που από μόνος του μπορεί να θεμελιώσει την άσκηση κάποιας ποινικής δίωξης …. Αγνοώ εάν υπάρχουν άλλες ενδείξεις εναντίον των πολιτικών προσώπων, πλην αυτού που αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Βέβαιον πάντως είναι ότι τα αναφερόμενα στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων δεν επαρκούν για άσκηση ποινικής δίωξης κατά οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, κατά την κρίση μου, όπως  αυτή διαμορφώνεται μέχρι τώρα, κατ’ άρθρο 177 ΚΠΔ».

5] «Ήδη από Ιανουάριο 2017 έχει υποβληθεί επίσημο έγγραφο Δικαστικής συνδρομής από Ελλάδα προς ΗΠΑ, εν όψει της παράλληλης έρευνας. Ένα μήνα αργότερα υποβάλλεται αντίστοιχο αίτημα από τις Δικαστικές αρχές των ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Αντί όμως να απαντηθούν επισήμως τα εν λόγω MLΑ( για να αποτελέσουν επίσημα αποδεικτικά στοιχεία) προτιμήθηκε (από ποιον άραγε;) η ανεπίσημη επικοινωνία με τις ΗΠΑ κατά παρέκκλιση της Δικαστικής συνεργασίας …  Λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή Σάς έχω αναφέρει προφορικώς. Ομοίως Σας έχω γνωστοποιήσει τη νομική άποψη, που συνίσταται ότι θεωρώ τις συναντήσεις αυτές ως παράνομες ή τουλάχιστον παράτυπες …. Ζήτησα από τους Αμερικάνους συναδέλφους να σταματήσουν τις συναντήσεις αυτές (στους διαδρόμους ξενοδοχείων) και να μας απαντήσουν στα επίσημα ερωτήματα που τους έχουμε θέσει  με το αίτημα Δικαστικής Συνδρομής …. Επιφυλάχθηκαν να μας απαντήσουν  αφού ενημερώσουν τον υπεύθυνο της έρευνας…»

6] «Έχουν γίνει τρεις προγενέστερες συναντήσεις με αιτιολογία από ελληνικής πλευράς “απόρρητοι υπηρεσιακοί λόγοι”.  Επίσης δεν γνωρίζω ποιοι είχαν την πρωτοβουλία για τις εκάστοτε συναντήσεις. Οι κ.κ. Εισαγγελείς Διαφθοράς ουδέν στοιχείο μού έχουν αναφέρει, λέγοντάς μου ότι έχουν ενημερώσει την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ομοίως ουδέν στοιχείο μού δόθηκε σχετικό με τις εικονοδιασκέψεις που έγιναν στις ΗΠΑ (αριθμός, ανταλλαγή στοιχείων)».

7] «Βέβαιον πάντως είναι ότι: α) ως προς τα στοιχεία που έδωσαν οι αρχές των ΗΠΑ προς το τμήμα διαφθοράς αυτά συνίστανται σε ανεπίσημες πληροφορίες που προέρχονται από ελληνικό τμήμα του FBI πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα …. ε) συναντήσεις για “απόρρητους υπηρεσιακούς λόγους” έγιναν στη Βιέννη τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2018 και ενώ ήδη οι ΗΠΑ είχαν σταματήσει να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία …. ε) η τελευταία συνάντηση στην οποία και παραβρέθηκα (μετά από έγκρισή σας) προκρίθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να ενημερώσουν τις ΗΠΑ ότι η υπόθεση είναι ώριμη και θα ασκηθεί ποινική δίωξη περί το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου 2018. Φυσικά και απέτρεψα τους εισαγγελείς να γνωστοποιήσουν κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ, τη στιγμή μάλιστα που το αγνοούσε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και εγώ, ως επόπτης του έργου τους».

8] «Σημαντικό πρόβλημα επίσης θα υπάρχει σε περίπτωση που επέλθει “ποινικός συμβιβασμός”  μεταξύ της ερευνούμενης εταιρείας και των ΗΠΑ (έχει γίνει σε άλλες ποινικές με την ίδια εταιρεία”. Κάτι τέτοιο θα είναι “καταστροφικό” για την ελληνική ποινική έρευνα, αφού αμέσως θα αποδυναμώσει όλα τα υπάρχοντα στα της ελληνικής δικογραφίας στοιχεία, που έχουν ληφθεί (έστω και υπό μορφή πληροφοριών) από τις ΗΠΑ. Διευκρινίζεται ότι Ουδέν πρωτότυπο αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. αντίγραφο κατάθεσης μάρτυρος) έχει λάβει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Η κα Εισαγγελέας ΑΠ δέον να διερευνήσει τι “δώσαμε και τι πήραμε». (Σημείωση συντάκτη: Δηλαδή, ούτε προφήτης να ήταν ο άνθρωπος, ένα χρόνο πριν!!!)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού καθίσταται φανερό γιατί προέκυψε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 4-1-2019, δηλαδή είκοσι ημέρες μετά. Διέβλεψαν τα μέλη της συμμορίας ότι η υλοποίηση του σχεδίου τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω της αντίστασης ενός ατόμου, που όμως τυγχάνει να έχει και την ισχυρή θέση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αποφάσισαν να τον συκοφαντήσουν και να τον υπονομεύσουν με το συγκεκριμένο δημοσίευμα.  Τα ερωτήματα όμως που είχε θέσει ο Γ. Αγγελής απευθύνονταν εμπιστευτικά μόνο προς την Ξένη Δημητρίου. Θα μπορέσει όμως η κα Δημητρίου να απαντήσει –όχι σε μας, αλλά σε σχετική έρευνα της ανακρίτριας κας Αλεβιζοπούλου– πώς έλαβαν γνώση του περιεχομένου της αναφοράς οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι αλλά και ο ιθύνων νους της όλης επιχείρησης, δηλαδή ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος;

Επίσης, θα μπορέσει να εξηγήσει στην κα Αλεβιζοπούλου γιατί δεν προχώρησε στην έρευνα των καταγγελιών του Γ. Αγγελή, αλλά αντιθέτως υπήρξε συνεργός στη διαπόμπευσή τους, στέλνοντας τη δικογραφία της Novartis με αναξιόπιστα στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή;

Ακόμη, πώς θα αιτιολογήσει το ψεύδος της ενώπιον της Προανακριτική Επιτροπής, ότι δεν γνώριζε τα καταγγελλόμενα από τον επόπτη της έρευνας για τη Novartis;

Το πιθανότερο είναι να κάνει παρέα στον κ. Παπαγγελόπουλο, αυτήν τη φορά στο εδώλιο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα