Έγιναν 5.500 καταγγελίες για το σεξιστικό σχόλιο

Ο,τι δεν κατάφερε ο κορωνοϊός, το πέτυχε μια άστοχη δήλωση!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες που έγιναν από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, ήταν «απολύτως ακατάλληλα».

Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, μετά την κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της και πρώην πρωθυπουργού, Γιοσίρο Μόρι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, μετά τα σχόλια που έκανε κατά των γυναικών, 440 εθελοντές των Αγώνων παραιτήθηκαν, ενώ υπήρξαν εναντίον του και 5.500 καταγγελίες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ΔΟΕ, σε συνεργασία με τους Ιάπωνες διοργανωτές των Αγώνων, δεν ανέφερε περαιτέρω δράση εναντίον του Μόρι, αλλά ανακοίνωσε ότι η οργανωτική επιτροπή εκτίμησε επίσης με τη σειρά της τα σχόλια του επικεφαλής της ως ακατάλληλα.

«Εκτός από τη συγγνώμη του κ. Μόρι, η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 θεωρεί επίσης το σχόλιό του ακατάλληλο και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την ισότητα των φύλων. Ως ηγέτιδα δύναμη του Ολυμπιακού Κινήματος, δεσμευόμαστε στην αποστολή μας να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε την προώθηση των γυναικών στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις δομές, όπως αναφέρεται στον Ολυμπιακό Χάρτη» τόνισε η ΔΟΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα