Έγιναν «μπίλιες» στο τηλέφωνο Γεννηματά-Κουτσούμπας

Η Φώφη έκοψε λάσπη, όταν είδε εμπλοκή με το κείμενο του πονηρού Αλέξη που ονειρεύεται αντιδεξιό μέτωπο, ενώ δεν απάντησε στις επίμονες κλήσεις του Βαρουφάκη

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης πρωταγωνίστησαν στο να υπάρξει ένα κοινό κείμενο για να καταγγείλουν την κυβερνητική αυθαιρεσία, όπως υποστηρίζουν, με την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Ο «επαναστάτης» Δημήτρης Κουτσούμπας, μπορεί στο πίσω μέρος του μυαλού του να έχει την ρωσική επανάσταση του 1917 και να βλέπει τον εαυτό του ως νέος Λένιν, όμως αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να μπετονάρει τους ψηφοφόρους του και να μαζέψει κι άλλους, που κινούνται στο χώρο της αριστεράς, είναι ανένταχτοι και κινούνται πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε με τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής στόχος του κ. Κουτσούμπα είναι να γοητεύσει όλο αυτό το κοινό, που μπορεί να του προσθέσει τουλάχιστον τρείς ποσοστιαίες μονάδες.

Τον Γιάνη Βαρουφάκη μπορεί να τον χαρακτηρίσεις ως νάρκισσο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον λες χαζό. Τουναντίον το μυαλό του είναι ξυράφι, κατανόησε πως υπάρχει ψωμί στην επίθεση και δωρεάν προβολή οπότε θυμήθηκε την… επανάσταση. Και αυτός ελπίζει ότι κάτι θα τσιμπήσει και θα του ανανεώσει την παρουσία στην Βουλή.

Ο Τσίπρας ονειρεύεται αντιδεξιό μέτωπο και ο Βαρουφάκης επιδιώκει την προβολή

Το αντιδεξιό μέτωπο

Φυσικά ένα κείμενο με τις υπογραφές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25, δεν έχει ανταπόκριση στην κοινωνία, οπότε ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία. Κι εκεί έγινε το απίθανο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή αποφάσισε να μην μετάσχει στην πορεία, δήλωσε πως θα πάει να καταθέσει στεφάνι στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, αλλά μετέχει της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ.

Είναι αυτό που λέμε ο Αλέξης είναι και με τον χωροφύλακα, είναι και με τον αστυφύλακα. Βέβαια ο πονηρός Τσίπρας ονειρεύεται το γνωστό αντιδεξιό μέτωπο, στο οποίο είχε καλέσει εδώ και καιρό όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όταν είχε καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αντιδεξιό μέτωπο έφαγε πόρτα. Τώρα θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία και γι’ αυτό είπε το «ναι» στην πρόσκληση. Κι όπως λένε στην Κουμουνδούρου «είναι σημαντικό να συσταθεί ενιαίο μέτωπο εναντίον του αυταρχισμού που επιδεικνύει η κυβέρνηση».

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δικτατορία και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως «με αφορμή την πανδημια λαμβάνονται μέτρα τα οποία καταλύουν τη δημοκρατία και το Σύνταγμα». Και βασικός στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το καπέλωμα των αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Έκοψε λάσπη η Φώφη

Φυσικά απευθύνθηκαν και στην Χαριλάου Τρικούπη, διότι όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι εάν υπήρχε και η υπογραφή του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, τότε ο καθένας μπορεί να κατανοήσει πως η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης παίρνει άλλες διαστάσεις. Διότι όπως και να το κάνουμε, το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι 3ο κόμμα σε δυναμική στην Βουλή, όμως στην συνείδηση των πολιτών (σε όπιο κόμμα κι ανήκουν) είναι κόμμα εξουσίας, καθώς στην μεταπολίτευση έχει κυβερνήσει μόνο του 21 χρόνια, τα περισσότερα από άλλο κόμμα.

Όμως η κ. Γεννηματά, που κατανόησε τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, προτίμησε να γίνει μπίλιες με τον Κουτσούμπα στο τηλέφωνο, ενώ απέφυγε να σηκώσει το ακουστικό στις έμμονες κλήσεις του Βαρουφάκη.  Η επικοινωνία ΓεννηματάΚουτσούμπα έγινε την Κυριακή το μεσημέρι και στο τέλος έκλεισαν το τηλέφωνο στην κυριολεξία σκοτωμένοι. Η Γεννηματά αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο και ο Κουτσούμπας την κατηγόρησε ότι «παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη» για να λάβει ως απάντηση «είσαι το πιόνι του Τσίπρα».

Ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει προκαλέσει πολλαπλές πολιτικές συγκρούσεις

Και οι κινήσεις του Τσίπρα να καπελώσει την πρωτοβουλία ήταν η αιτία να μην υπογράψει το κείμενο η κ. Γεννηματά. Κι όπως λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη «οποιασδήποτε επαφή με τον Τσίπρα βλάπτει σοβαρά στην υγεία». Πάντως το ΚΙΝΑΛ θεωρεί συνυπεύθυνη και την κυβέρνησης, και γι’ αυτό το λόγο της επιτέθηκε με σφοδρότητα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το χορό της όξυνσης έσυρε προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με την στάση του στην Βουλή, προκαλώντας σε αναμέτρηση τα κόμματα που είχαν διαφορετική άποψη. Αντί ως όφειλε να επιδιώξει με νηφάλιο διάλογο την απαραίτητη συνεννόηση και συναίνεση. Δυστυχώς όμως, στην μεθόδευση της Κυβέρνησης για την τεχνητή πόλωση και τον διχασμό, παγιδεύονται και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δεν συναινούμε σε κείμενα, που ενώ δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα για την υπέρβαση των κυβερνητικών αυθαιρεσιών, ουσιαστικά υιοθετούν την επιλογή κομμάτων (ΚΚΕ, Μερα25) για την πραγματοποίηση πορείας εν μέσω πανδημίας σε αντίθεση με την δική μας θέση. Η στάση δε του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνισμό του, αφού ενώ υποτίθεται δεν συμφωνεί με την πορεία συνυπογράφει στην ουσία για την πραγματοποίηση της για να σιγοντάρει την πόλωση».

Να σημειωθεί ότι μετά το τηλεφώνημα Γεννηματά-Κουτσούμπα επιδίωξε να επικοινωνήσει με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και ο Γιάνης Βαρουφάκης για να την μεταπείσει, αλλά οι επίμονες κλήσεις του δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα