«Έγιναν όργια στο ΥΠ.ΕΞ. επί Κοτζιά – Μην τον καλύπτετε, θα πάτε σούμπιτοι»

Ξεμπρόστιασε τον Νίκο Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος που προχ΄ώρησε – από το βήμα της Βουλής, σε σοβαρές καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με την σύναψης σύμβασης για έκδοση βίζας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρουσίασε στη Βουλή ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής που συνέταξαν τον διαγωνισμό και πρόσωπα της εταιρείας που ανέλαβαν το έργο, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών.

«Τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, διαβάζοντας ένα προς ένα τα email, που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν ότι ο Ν. Κοτζιάς γνώριζε.

«Ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη», υποστήριξε ο Καμμένος ενώ ειδική μνεία σε κάποιο πρόσωπο που αναφέρεται ως «Τόνι», τον οποίο χαρακτήρισε Πετσίτη του συστήματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπήρξε «οργανωμένη εγκληματική ενέργεια», καθώς δημιουργήθηκε παρένθετη εταιρεία για να αναλάβει το διαγωνισμό, αφού η μητρική εταιρεία έχασε το διαγωνισμό, επειδή θεωρήθηκε offshore, έχοντας ως έδρα τον Άγιο Μαυρίκιο.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω εταιρεία είχε επισκεφτεί και τους Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελο Βενιζέλο για να κάνουν συζήτηση ως προς τον διαγωνισμό αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση το αρνήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, «οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά», βάζοντας στο κάδρο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση πήραν προνομιακές μεταθέσεις, σε πρεσβείες του Τόκιο, του Λονδίνου και με υψηλές αμοιβές. Επί της ουσίας η καταγγελίες Καμμένου συμπυκνώνονται στην εξής φράση: «Ο υποψήφιος του διαγωνισμού ετοίμασε την προκήρυξη που θέλει».

“Aν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση”

Να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε όταν ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον Π. Καμμένο να κλείσει την ομιλία του, αλλά και να ερευνήσει η Βουλή εάν η ηλεκτρονική αλληλογραφεία θεωρείται προσωπικά δεδομένα.

«Δεν κατεβαίνω από εδώ. Φέρτε τον φρούραρχο αν θέλετε. Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Π. Καμμένος.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε όταν επισήμανε ότι εάν ήθελε (αλλά προφανώς δεν τον συνέφερε τότε) θα έριχνε την κυβέρνηση. ««Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση τότε δεν θα ενημέρωνα τον πρωθυπουργό. Θα παραιτούμουν και θα πήγαινα στην δικαιοσύνη. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και αποπέμφθηκε ο Κοτζιάς. Τώρα ήρθαν και τα ατράνταχτα στοιχεία και τα παρουσιάζω», είπε ενώ προειδοποίησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως θα πέσει η κυβέρνηση αν στηριχθεί ο Ν. Κοτζιάς.

Απείλησε, επίσης, και τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Αμμανατίδη ότι έχει στοιχεία εναντίον ενώ υπογράμμισε ότι με αφορμή την υπόθεση ο Νίκος Ξυδάκης έχασε τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα στοιχεία που κατέθεσε προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα σημείωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη και πως αν χρειαστεί θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας.

«Παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία ή ακόμα και από το βουλευτικό αξίωμα αν χρειαστεί Να μοιράσετε στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φειγ βολαν. Αφήστε τα αυτά. Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί των νέων στοιχείων αφού δεν τα γνωρίζει. Πάντως, ισχυρίστηκε ότι «η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην νομιμότητα και τα σκάνδαλα είναι δεδομένη.

Εκλεχτήκαμε με εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαφθοράς. Όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τα στέλνουμε δικαιοσύνη». Να σημειωθεί ότι κατά τα λεγόμενά του η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ερεύνησε την υπόθεση και δεν βρήκε κάτι μεμπτό και πως δεν υπάρχει καμία σκιά!

Διαβάστε επίσης