Εγκαίνια για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

Τέλος η αναμονή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, καθώς στις αρχές του Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, όπως δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς καθώς από σήμερα κιόλας ξεκινά η παραλαβή των προθηκών και το αμέσως επόμενο διάστημα και η τοποθέτηση των αρχαιολογικών εκθεμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με το Δήμο Πύργου όσο και με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Εφοπλιστών, αλλά και τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Navigator που σχετίζονται με τις κρουαζιέρες έτσι ώστε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου να ενταχθεί στο πρόγραμμα των επισκέψεων των τουριστών της κρουαζιέρας.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών που απομένουν μέχρι τα εγκαίνια, τέθηκε χθες επί τάπητος, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου υπό τον Υπουργό και τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας της Γενικής Γραμματείας του ΥΠΠΟ Μαρίας Βλαζάκη, της Προϊσταμένης της Ζ’ ΕΠΚΑ Γεωργίας Χατζή, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου Ολυμπίας Βικάτου η οποία είχε και την επιμέλεια της μουσειογραφικής έκθεσης και της μελέτης του Μουσείου, της Προϊσταμένης Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πατρών Αναστασίας Κουμούση και της Αρχιτέκτονα της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ Ανεστέης Παρίση.

Αντίστοιχη σύσκεψη στην οποία θα εξεταστεί η πορεία των διαδικασιών θα πραγματοποιηθεί και στο τέλος του μήνα παρουσία και της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟ Λίνας Μενδώνη, η οποία και επιμελείται το όλο εγχείρημα σε πολιτικό επίπεδο, οπότε και θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία των εγκαινίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα