Εγκατέλειψαν λόγω ατυχήματος Παπαθανασίου, Τσότρας

Ένα ατύχημα που είχαν κατά την διάρκεια της τελευταίας ιστιοδρομίας, ανάγκασε τους Αιμίλιο Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα να μην πετύχουν μια καλή διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Star, που ολοκληρώθηκε στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Στην αρχή της 6ης και τελευταίας ιστιοδρομίας υποχώρησε το πάτωμα που συνδεόταν με το άλμπουρο του σκάφους τους, και ήταν αδύνατον πλέον να συνεχίσουν τον αγώνα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αμερικανική ακτοφυλακή κινήθηκε αμέσως για την ασφάλεια των δύο Ελλήνων ιστιοπλόων και τους οδήγησε στη στεριά.

Οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι, λόγω του μεγάλου κόστους για να μεταφέρουν το δικό τους σκάφος από την Ελλάδα στην Αμερική, αναγκάστηκαν να νοικιάσουν ένα σκάφος εικοσαετίας κι αυτό από την αρχή τους δημιούργησε διάφορα προβλήματα. Τελικά, κι ενώ μετά το τέλος της 5ης ιστιοδρομίας βρίσκονταν στην 5η θέση της κατάταξης, στοχεύοντας ακόμη και σε μετάλλιο, ήρθε το απρόοπτο να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την τελευταία κούρα, με αποτέλεσμα να πάρουν τελικά την 17η θέση σε σύνολο 60 σκαφών.

Στην 1η ιστιοδρομία ήταν 17οι, στην 2η ήταν 39οι και την «διέγραψαν», στην 3η πήραν την 3η θέση, στην 4η τερμάτισαν 12οι και στην 5η κατάφεραν να πάρουν την 2η θέση.

Διαβάστε επίσης