Έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Σε ποιους «κοντινούς» στρέφει το βλέμμα της η ΕΛ.ΑΣ.

Κάθε πιθανό στοιχείο διερευνούν οι αρχές προκειμένου να φτάσουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εξιχνίαση της φονική ληστείας

Κάθε στοιχείο -ακόμη και το πιο μικρό- που μπορεί να βοηθήσει στο ξετύλιγμα του κουβαριού της αποτρόπαιης δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και στον εντοπισμό των ιχνών των στυγερών δολοφόνων της 20χρονη Καρολίνας εξετάζουν με λεπτομέρεια οι Αρχές.

Ήδη ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας κατέθεσε για πολλές ώρες τα όσα τραγικά βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του κατά τη διάρκεια της φονικής ληστείας έχοντας μάλιστα δει δεκάδες φωτογραφίες σεσημασμένων για ληστρικές εισβολές σε σπίτια.

Αυτό που τώρα αναμένεται –αν δεν έχει ήδη γίνει- είναι να αποπειραθεί ο 33χρονος πιλότος να αναπαραστήσει με τη βοήθεια αστυνομικών το συμβάν, σε μια προσπάθεια να αντληθούν κρίσιμες λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πάρει τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια και νύχια της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, σε μια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών.

Αυτό που σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ του thetoc.gr ερευνούν μεταξύ άλλων τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι αν και πώς οι δράστες είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση για τις κοινωνικές και οικονομικές κινήσεις του ζευγαριού ενδεχομένως από άτομα που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν εργαστεί περιστασιακά στο σπίτι της οικογένειας.

Οι «υπόνοιες» ενισχύονται και από το γεγονός ότι ενώ ο σύζυγος της Καρολίνας είχε αποκαλύψει στους τρεις κουκουλοφόρους ότι υπήρχαν κρυμμένα περίπου €10.000 μέσα σε ένα κουτί παιδικού παιχνιδιού MONOPOLY το οποίο και τους είπε πού βρισκόταν, οι δράστες πίεζαν έξαλλοι τον δεσμώτη σύζυγο να τους υποδείξει που υπάρχουν κι άλλα μετρητά, είτε μπλοφάροντας είτε έχοντας γνώση για περισσότερα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για οργάνωση σχεδίου εισβολής, πιθανή παρακολούθηση της οικογένειας, βιαιότητα και τρόπο δράσης που αναδεικνύει… επανάληψη, γι΄ αυτό ερευνούν πρόσφατες αποφυλακίσεις-άδειες ατόμων από σωφρονιστικά καταστήματα, που έχουν ποινικό παρελθόν σε τέτοια αδικήματα.

Οι δράστες φέρεται να κατέστρεψαν κάμερα που βρισκόταν εξωτερικά του σπιτιού, ενώ έστρεψαν σε άλλες κατευθύνσεις αυτές που ήταν τοποθετημένες εσωτερικά. Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να ανασύρουν δεδομένα από το καταγραφικό του συστήματος.

Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων οικιών και επιχειρήσεων, όχι μόνο το επίμαχο χρονικό διάστημα προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, αλλά και από προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι παρακολουθούσαν την οικογένεια. Εξετάζεται η μαρτυρία ενός γείτονα της οικογένειας, ο οποίος το κρίσιμο χρονικό διάστημα είδε ένα μαύρο όχημα να κινείται ύποπτα κοντά στο σπίτι του ζευγαριού.

(Με στοιχεία από το thetoc.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα