Εγκλωβισμένοι στο γήπεδο της Στρασμπούρ τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο για τα θύματα (video)

Εγκλωβισμένοι για λόγους ασφαλείας μέχρι τη 01:30 το πρωί , τραγουδούσαν  τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας για τα θύματα της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, περίπου 5100 φίλαθλοι στο Rhenus Sport, όπου νωρίτερα (21:30) είχε διεξαχθεί  η συνάντηση ανάμεσα στην Στρασμπούρ  και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας για την 8η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Όπως είναι γνωστό, χθες βράδυ έγινε ένοπλη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δώδεκα, με τον δράστη να διαφεύγει ακόμα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».

Το τραγικό περιστατικό, που έγινε τρία χιλιόμετρα από το γήπεδο του αγώνα Rheus Sport, είχε ως συνέπεια οι αρχές να δώσουν εντολή  για την παραμονή των  φιλάθλων στο γήπεδο. Η εκκένωση άρχισε μετά τις 01:30 ώρα Ελλάδας.

«Έμαθα για τoυς πυροβολισμούς από αυτόν που καθόταν δίπλα μου στην εξέδρα, και έπειτα είδα ότι η ασφάλεια και οι αξιωματούχοι κινούνταν ασυνήθιστα», δήλωσε ο Αρνό Μπαρ, θεατής στο παιχνίδι.
«Στο ημίχρονο, υπήρξε μια ανακοίνωση για να μας πει ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω για να καπνίσουμε. Ο αγώνας συνεχίστηκε, σε μια κάπως βαριά ατμόσφαιρα, πριν αποκτήσει λίγο ρυθμό προς το τέλος του αγώνα».

Στο τέλος της συνάντησης, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την παραμονή των θεατών και την απαγόρευση εξόδου  από το Rhenus Sport. «Ήταν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι κάθονταν, μιλούσαν και τραγουδούσαν με ειρήνη», πρόσθεσε ο Αρνό Μπαρ.

Ο πρόεδρος της Στρασμπούρ, Μαρσιάλ Μπελόν  δήλωσε: «Κανείς δεν βγήκε, υπάρχουν 5.100 άνθρωποι που περιμένουν χωρίς πανικό στην αίθουσα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία και ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός. Είμαι σε επαφή με την αστυνομία. Διανέμουμε φαγητό και ποτά».

Στις 01:30 η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την έναρξη της εκκένωσης του γηπέδου, εξέδρα με εξέδρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα